Ülker'den onay çıkmadı, 13 yıllık ortaklık bitti

Yıldız Holding'in ABD'li gıda markası Kellogg Company ile 13 yıl sonra ortaklığı resmen sona erdi. ABD'li şirketin talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmamasının ardından iki şirketin Türkiye'de ortaklaşa kurduğu Kellogg Med Gıda'nın tek kontrolü resmen ABD'li gruba geçti.

Ülker'den onay çıkmadı, 13 yıllık ortaklık bitti
Ülker'den onay çıkmadı, 13 yıllık ortaklık bitti
GİRİŞ 02.01.2019 12:26 GÜNCELLEME 02.01.2019 12:26
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Ülker Ailesi ve ABD'li Kellogg şirketi arasındaki yüzde 50'şerlik hisse yapısıyla kurulan Kellogg Med Gıda şirketinde beklenen ayrılık resmen gerçekleşti.

 

 

2005 yılında İstanbul Pendik'te Yıldız Holding'e ait Besler fabrikasında üretim yapmaya başlayan Kellogg Med Gıda'da ortaklığı bitiren talep ABD'li Kellogg's firmasından gelmişti.

Gevreğin dışına çıkma talebi

 

 

Ülker ailesi ile Türkiye'de gevrek üretimi yapmak için ortaklık kuran ABD'li Kellogg's, geçtiğimiz aylarda bu üretim bandının dışına çıkarak Türkiye pazarında satışını yapacağı yeni ürünler üretmek istediğini belirtmişti.

Murat Ülker'den onay çıkmadı

Kellogg's'un bu talebine Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker'den onay çıkmadı. 'Hem ortak hem rakip olamayız.' diyen Ülker'in hisseleri devrederek ortaklığın bitmesini önermişti.

Beklenen devir bugün gerçekleşti

İşte bu gelişmelerin ardından beklenen devir işlemi bugün gerçekleşti.

Special K, Coco Pops, Honey Pops, Tresor ve Corn Flakes markalarını bünyesinde bulunduran Kellogg Med Gıda Ticaret Ltd. Şti.'nin tek kontrolü Kellogg Europe Treasury Services Ltd. aracılığıyla Kellogg Company tarafından devralındı.

Kiracı olarak devam edecek

Yıllık cirosu 9.5 milyar dolar olarak ifade edilen Amerikalı gıda devi Kellogg’s Pendik'teki fabrikada kiracı olarak üretime devam edecek.

Kellogg Med Gıda çatısı altında tahıl gevreklerine yönelik 43 çeşit ürün üretiliyor.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 12
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülker kullanmayalı yıllar oldu ismini gördüğüm hiç bir ürününü almıyorum tvlerde yaptıkları fetö reklamını andıran reklamları son nokta oldu
    Cevapla
  • VatAn evladı 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir şey gizli kalmaz herkesin 1 nisan şakası var elbette devlet hiç bir şeyi unutmaz sadece uygun zamana kadar sorulacak soruları erteledi kanım ve tahminimce
    Cevapla
  • ERDNC 5 yıl önce Şikayet Et
    gevrek nedir arkadaş. sabah kır yumurtanı yanına zeytin peynir reçel şöyle güzel bir demleme çay. oh mis gibi.
    Cevapla
  • yahya sürmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Rahmetli Sabrı ulker muhtis bir insandı onu arattı bize Allah rahmet eylesin bu gidisle babasinin actigi dukkani kapatacak gibi gozukuyor
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne olursa olsun büyüyeyim anlayışı yanlış; yabancılar önce ortak olup sonra yerli firmaları ele geçiriyorlar. Sağlıklı büyümek önemli. Türkiyede büyüdün dolayısıyla bu ülkeye borçlusun. Ben şimdi küresel firma olacam dersen; küresel tekeller seni kendi kurallarına uymaya zorluyor. Kendi gücünle daha zor ve yavaş olur ama daha sağlıklı olur. Yani hormonlu büyüme değil organik büyüme. Hormonlu elma ağacı 2-3 yılda meyve veriyor fakat sağlıksız. Organik elma ağacı 5-6 yılda meyve veriyor ama daha sağlıklı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle