5 bin TL'lik tüfeğe 7 ülke talip oldu

Antalya’da girişimci Zafer Özkan, modern hale getirdiği av tüfeklerinin fiyatı 5 bin TL'ye kadar çıkarken çok sayıda ülkeden de sipariş geliyor. Özkan'ın 15 personelle yılda imal ettiği 6 bin silah 7 ülkeye ihraç ediliyor.

5 bin TL'lik tüfeğe 7 ülke talip oldu
5 bin TL'lik tüfeğe 7 ülke talip oldu
GİRİŞ 01.01.2019 11:35 GÜNCELLEME 01.01.2019 11:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Akdeniz Sanayi Sitesi’nde 14 yıldır faaliyet gösteren Tüfek Sanayinin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Özkan, dedelerinin Burdur’un Çavdır ilçesinde yaklaşık 60 yıl önce başladığı av tüfeği üretimini çağın gereklerine uygun hale getirdi.

 

 

6 bin silahı 7 ülkeye gönderiyor

14 yıl önce firmasını Akdeniz Sanayi Sitesi’ne taşıyan Özkan, bin metrekarelik iş yerinde 15 personelle yılda imal ettiği 6 bin silahı 7 ülkeye ihraç ediyor. Firma sahibi Zafer Özkan, 1960 yıllarda başlayan av tüfeği yapımının dedesinden babasına, daha sonra kendilerine geçtiğini söyledi. Babasının el işçiliği ile tüfek yaptığını aktaran Özkan, “Babam makinesiz el işçiliğiyle tek kırma ve çifte olarak tüfek yapıyordu. 1990 yılına kadar bu şekilde babamla birlikte imalat yaptık. Daha sonra bizde makineleşmeye başlayarak sektörde söz sahibi olmaya başladık” diye konuştu.

 

 

Yüzde 70’i ihraç ediliyor

14 yıldır Akdeniz Sanayi Sitesi’nde faaliyet gösterdiklerini dile getiren Özkan, “Bin metrekare kapalı alanda 15 personelimizle imalatımıza devam ediyoruz. Şuanda çifte ve otomatik silahlar üretiyoruz. Aylık 500, yıllık 6 bin av tüfeği üretimi yapıyoruz. Bu rakamlar siparişe göre değişebiliyor. Rusya, Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan, Avustralya, Güney Kore ve Lübnan gibi ülkelere göre ihraç yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 70’i ihracata, yüzde 30’u iç piyasaya gidiyor” dedi.

Bayiler üzerinden Türkiye’nin 81 iline ürettikleri tüfeklerin ulaştığını kaydeden Özkan, “Av tüfeği kaliteli ve güzel olmalıdır. Avda attığın hedefi vurabilmelisin. Yurt dışından ve içinden güzel talepler alıyoruz. Ülkemizde 400’ün üzerinde silah üreten firma var ama biz her zaman kalite ve görselliğimizle iddialıyız” şeklinde konuştu.

Fiyatı 5 bin TL'ye kadar çıkıyor

Müşterinin isteğine göre de tüfek yaptıklarını ifade eden Özkan, “Bayilerimizde bin 500 ile 2 bin 500 TL arasında fiyat değişiyor. İşleme, nakış, gravür, kundak şekline göre fiyatların 5 bin TL’ye kadar çıktığı oluyor” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 1
  • serkan 5 yıl önce Şikayet Et
    fiyat doğal hatta el yapımı işçilik çoksa bu fiyat sudan ucuz, resimde görünen poze adı verilen tüfekler efsanedir, merakınız varsa (canlıya haksız yere doğrultmayın) trap atışı falan için tavsiye olunur, gerçi bu işi bilene de buradan tavsiye vermek ayıp olur.
    Cevapla