Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı!

Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre 2019'da kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faiz oranında değişiklik olmadığı açıklandı. Bankadan kart sahiplerine para ihtiyaçlarını kredi ile karşılayın uyarısında da bulunuldu.

Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı!
Merkez Bankası'ndan kredi kartı faizi kararı!
GİRİŞ 29.12.2018 10:11 GÜNCELLEME 29.12.2018 11:48
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), kredi kartı işlemlerinde uygulanacak azami faizoranlarında değişiklik yapılmadığını duyurdu.

 

Kartlar yerine kredi ile karşılayın

Banka'dan yapılan açıklamada "Bankalar, diğer ülkelerde olduğu gibi, kredi kartı faiz oranlarını bireysel kredi faizlerine göre daha yüksek belirlemektedir. Bu nedenle, kısa vadeli kredi gereksinimi olan kredi kartı sahiplerinin bu gereksinimlerini kredi kartları yerine tüketici kredileri yoluyla karşılamaları menfaatlerine olacaktır." denildi.

Faizler değişmedi

TCMB, son olarak 1 Ekim 2018 tarihinden geçerli olmak üzere, Türk lirası cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 2,25, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,75, yabancı para cinsinden kredi kartı işlemlerinde uygulanacak aylık azami akdi faiz oranı yüzde 1,80, aylık azami gecikme faiz oranı yüzde 2,30 olarak belirlemişti.

YORUMLAR 3
  • Dolapdereli Sabri 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizi terkedin! Yok eğer böyle yapmazsanız, Allah'a ve Peygamberine savaş açtığınızı bilin...(Bakara 279)
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Krediden uzak durun geleceğinizi harcamayın... Bankadan dost olmaz
    Cevapla
  • gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Hani kredi veren.bankalar vatandaşın boğazına sırtlan gibi çöktü.nefes aldırmıyor.
    Cevapla