2019 Doktor maaşları ne kadar?

2019 yılına sayılı günler kala, milyonlarca memur da yeni yılda maaşlarının ne kadar olacağını merak ediyor. 3 Ocak tarihinde açıklanan memur maaşları göre belli oldu. Peki 2019 uzman doktor maaşı ne kadar?

2019 Doktor maaşları ne kadar?
2019 Doktor maaşları ne kadar?
GİRİŞ 03.01.2019 11:07 GÜNCELLEME 03.01.2019 11:07
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Memurlar, Ocak 2019 maaşlarını etkileyecek olan enflasyon rakamlarına kilitlendi. Yeni yılda memurların alacağı zamlı rakamlar önümüzdeki 10 gün içinde açıklanacak. Memurların maaşlarına yansıyacak zam son 6 ayın enflasyon verilerine göre belirlenecek. Enflasyonun Aralık ayında da düşüş göstermesi ve memurlara yaklaşık yüzde 11 oranında zam yapılacağı tahmin ediliyor. Memurların zam oranları kıdemlerine göre değişiklik gösteriyor. Ocak ayında kesinleşecek olan memur maaşlarına 218 TL ve 1182 TL arasında zam yapılacak. Peki 2019 uzman doktor maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar…

 

2019 UZMAN DOKTOR MAAŞI NE KADAR?

3 Ocak 2019’da TÜİK tarafından açıklanan enflasyon verilerine göre, 2019 yılı ilk ayı için uzman doktor maaşları belli oldu. Buna göre yeni yılda ¼ uzman doktor maaşı 7.270 TL oldu.

 

ZAM ORANI NASIL BELİRLENİYOR?

Memur ve emeklilerin zam oranları toplu sözleşmeye göre önceden belirleniyor. Geçmiş 6 aylık enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark zam oranının üzerine maaşlara yansıtılıyor. İşçi ve Bağ-Kur emeklileri de memurlar gibi senede iki kere zam alıyor ve zam oranı da bir önceki 6 aylık dönemde, Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) tarafından açıklanan, TÜFE'deki enflasyon oranına göre hesaplanıyor.

İSTİFA EDEN MEMUR KIDEM TAZMİNATI ALABİLİR Mİ?

Devlet memurları, kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler ve Çekilme başlıklı 94 üncü maddesinde Devlet memuru bağlı olduğu kuruma yazılı olarak müracaat etmek suretiyle memurluktan çekilme isteğinde bulunabilir. Mezuniyetsiz veya kurumlarınca kabul edilen mazereti olmaksızın görevin terk edilmesi ve bu terkin kesintisiz 10 gün devam etmesi halinde, yazılı müracaat şartı aranmaksızın, çekilme isteğinde bulunulmuş sayılır.

Çekilmek isteyen memur yerine atanan kimsenin gelmesine veya çekilme isteğinin kabulüne kadar görevine devam eder. Yerine atanan kimse bir aya kadar gelmediği veya yerine bir vekil atanmadığı takdirde, üstüne haber vererek görevini bırakabilir.
Olağanüstü mazeretle çekilenler, üstüne haber vermek şartıyla bir ay kaydına tabi değildirler. Hükümleri ile (istifa) çekilme müessesesi düzenlenmiştir.

Yukarıda yer verilen hüküm ve açıklamalar çerçevesinde; istifa eden Devlet memuruna tazminat ödenmesi mümkün bulunmamaktadır. Ancak, 08.09.1999 öncesi memur olmuş ve 10 yıl memur olarak çalışmış bir kişi, işçi olarak çalışmaya başlar ve emeklilik için istifa ederse kıdem tazminatını alabilmektedir.

YORUMLAR 17
  • Ogretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Ama bilgiyle beraber vicdanı olan doktorları cogsltsin inşaallah
    Cevapla
  • Öğretmen 5 yıl önce Şikayet Et
    Doktorlar herkes gezerken bölüm kazanıyorlar okuyorlar gencliklerinin en güzel çağında sonra da insan hayatı kurtarıyorlar.Ne var bunda alsınlar tabi
    Cevapla
  • Mehmet Öztürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Asker maaşını niye vermiyorsunuz?
    Cevapla
  • ERTUĞRUL 5 yıl önce Şikayet Et
    devletin en ağlayanları öğretmenler Allah gözünüzü doyursun
    Cevapla
  • aljen 4 yıl önce Şikayet Et
    gel de sen de çocuklarla akşama kadar uğraş.Nasılmış gör...Ondan sonra konuş.Evde 2 çocuğa bakarken zorlanıyorsunuz.Hem eğitip hem öğretmeye çalış.Allah kolaylık versin bize.İnanın yaz tatili olmasa kimse öğretmenlik yapmaz.Parası da şükür elhamdülillah.Ama kolay bir meslek deil bunu da bilesiniz...
    Cevapla
  • eda 5 yıl önce Şikayet Et
    şimdi maaşları inceledim öğretmen maaşları içler acısı lise mezunu hizmetliyle aynı maaşı alıyor......
    Cevapla
  • Muhammed 5 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde öğretmensiniz.yahu hizmetli ne kadar maaş alıyor öğretmen ne kadar maaş alıyor.onuda yazsaydın keşke 4binin üzerinde alıyor öğretmenler.
    Cevapla
  • Aziz 5 yıl önce Şikayet Et
    tamamen yalan
    Cevapla
  • Mahmut Hoca 5 yıl önce Şikayet Et
    3480 lira olacak.
    Cevapla
  • tatvanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    yaw Allah gözünüzü doyursun ney içler acısı ek derslerle beraber 5.bin tl.ye yakin maaş aliyorsunuz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle