TÜSİAD'tan asgari ücret açıklaması!

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu.Reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi, banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerek." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 26.12.2018 10:15 GÜNCELLEME 26.12.2018 11:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, Anadolu Ajansı (AA) Finans Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

TÜSİAD Başkanı Bilecik: "İş dünyası için asgari ücret tespitinin 2 bin 20 TL olması çok olumlu bir gelişme oldu. İş dünyası verilen desteklerden memnun, bu destekler doğrultusunda ağustos itibarıyla yaşadıklarımız bertaraf edildi. Reel sektörün finansmana erişim probleminin mutlaka çözülmesi, banka bilançolarında gerekli temizliğin yapılması gerek" açıklamasında bulundu. 

YÜZDE 17 CİVARINDA BİR ENFLASYON BEKLİYORUZ

Bilecik, "Gelecek yıl yüzde 1'ler civarında bir büyüme, yüzde 17'ler civarında bir enflasyon öngörüyoruz. İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nın da olumlu olduğunu görüyoruz ama bunların artık daha uzun vadeli olması gerektiğini düşünüyoruz. Şu ana kadar alınan tedbirler fevkalade olumlu" dedi. 

BÜYÜME VE ENFLASYON AÇIKLAMASI

TÜSİAD Başkanı Bilecik AB üyeliğiyle ilgili olarak da "Çok önemli sıkıntıları yaşamasına rağmen Türkiye'nin AB üyeliğinin hala vazgeçilmez bir hedef olması gerektiğine inanıyorum" ifadelerini kullandı. 

Bilecik, "Finansman maliyetleri bu kadar yüksek olmasına rağmen gerek içeride iş dünyasının, gerekse yabancı yatırımcıların güçlü bir yatırım yapma iştahı var" ifadelerini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Atilla Keser 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet yılbaşından sonra, özel sektörde işten çıkarmalarıda kontrol etmeli. Asgari ücret yükseldi diye toplu işten çıkarmalar olmasından endişe ediyorum. Nitekim benim çalıştığım özel hastane, bu maaşı akrabaları ve dalkavukları dışında kimseye yar etmez. Birde işkurdan gelen maaşını devletin ödediği kursiyerleri bedava çalıştırmak varken...
    Cevapla
  • adkinson 5 yıl önce Şikayet Et
    O değilde taşerondan kadroya geçişdekilerde yararlanacakmı yoksa 100/4 talimmi
    Cevapla
  • YİĞİT 5 yıl önce Şikayet Et
    enflasyonun altında kalamaz diye bir ibare var sözleşmede en azında eşitlemeleri lazım.
    Cevapla
  • HalitBinVelit 5 yıl önce Şikayet Et
    Hiç itiraz etmesinler!? ... Açıklanan Asgari ücret çok iyi.
    Cevapla