Türkiye'den maden ve petrol için önemli hamle!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nün (MAPEG) fiili kurulumunun tamamlandığını bildirdi.

Türkiye'den maden ve petrol için önemli hamle!
Türkiye'den maden ve petrol için önemli hamle!
GİRİŞ 25.12.2018 12:39 GÜNCELLEME 25.12.2018 12:39

Maden ve petrole çatı kuruluş geldi. Kamudaki büyük birleşmeyi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız, Twitter hesabından duyurdu. Hazırlanan MAPEG logosunun üç renkten oluştuğunu kaydeden Cansız,  "MAPEG'in fiili kurulumu tamamlanmıştır. Yeniden kuruluşun simgesi olarak  hazırlanan MAPEG logosunda, mavi ile petrol sektörüne, kırmızı ile maden  sektörüne ve yeşil ile de çevre duyarlılığına vurgu yapılmaktadır." ifadelerini  kullandı.
 
Cansız, logodaki hilaller ve yıldızın Türk Bayrağı'ndaki hilal ve  yıldıza atfen oluşturulduğunu ve Milli Enerji ve Maden Politikası kapsamında  sektördeki yeniden doğuşu ve yükselişi simgelediğini de vurguladı.
 
ÇATI KURULUŞ ARTIK O
 
9 Temmuz 2018 tarih ve 30473 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 118. maddesi ile Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) kaldırıldı ve bu iki Genel Müdürlük birleştirilerek bu Genel Müdürlüklerin görev, yetki ve sorumluluklarına haiz Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG) kuruldu.
 
15 Temmuz 2018 tarih ve 30479 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı4 nolu kararnamesi ile MAPEG’in teşkilat, görev, yetki ve sorumlulukları düzenlendi.