Düşmanı çıldırtacak! TSK'ya teslim edildi...

Kendini imha etme özelliğine sahip olan İHA Kargu'dan 40 adeti TSK'ya teslim edildi.

GİRİŞ 25.12.2018 10:54 GÜNCELLEME 25.12.2018 11:05
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yerli ve milli savunma sanayii hamlesinde geliştirilen ürünlerin teslimatları da devam ediyor.

 

 

40 ADET KARGU TSK'NIN EMRİNDE

Bu bağlamda geliştirilen kamikaze İHA Kargulardan 40 adeti TSK'ya teslim edildi. Fırat'ın doğusuna operasyon hazırlığı öncesinde bu İHA'lar meskun mahal operasyonlarındaki etkisiyle dikkat çekiyor.

 

 

 

DÜŞMANIN ELİNE GEÇMEMEK İÇİN KENDİNİ İMHA EDİYOR

KARGU, farklı operasyonel ihtiyaçlar için 1,5 kilograma kadar 3 farklı tipte patlayıcı taşıyabiliyor. Ayrıca, KARGU'ya eklenmesi planlanan zırh delici mühimmatın yerli olarak geliştirilmesi için de çalışmalar devam ediyor.

KARGU, görev iptali, eve dönüş ve kendini imha kabiliyetlerine sahip bulunuyor. Yer kontrol noktasına dönüş enerjisi kalmadığında düşmanın eline geçmemek için güvenli bir yüksekliğe tırmanıp kendini imha edebilen KARGU, hedefe dalış safhası dahil herhangi bir aşamada görevin iptaline ve eve dönüşe olanak sağlıyor.

YORUMLAR 13
  • Atabey 5 yıl önce Şikayet Et
    İsrail bunların 20km menzile sahip olanlarını üretmeye başladı.Bizim için çok iyi bir başlangıç durmak yok , çalışmaya devam
    Cevapla
  • BASKANAMESAJ 5 yıl önce Şikayet Et
    Havada pil nakli yapabilen dronlar ve bu dronları gövdenin altında uzaklara, görev yerlerine taşıyabilen İHAlar tasarlayın. Pili azalan dronlar, yakınlarda daireler çizerek dolaşan veya yükseklerde bir balon şişirip (Gövde içindeki bir neon gazı tüpü, otomatik bir vana ve bir balon. Hava yastığı gibi açılır, zeplin gibi uçar, işi bitince balondaki gazı boşaltıp balonu aracın içine sarar veya balonu üzerinden atar ve yoluna devam eder) havada asılı kalabilen ve pil taşıyan İHAlara gidip pil değiştirebilsinler. İHA mühendisleri biraz düşününce bunun mümkün olduğunu göreceklerdir.
    Cevapla
  • Vampizza 5 yıl önce Şikayet Et
    40 tane az 40 000 tane süper olurdu cünkü 40 000 ypg li var.
    Cevapla
  • Tarık 5 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun da sayı çok az durmadan çalışıp binlerce üretilmeli
    Cevapla
  • ibrammm 5 yıl önce Şikayet Et
    Nükleer bomba şart caydırıcı olmak için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle