Erdoğan açıkladı: 826 TL veriyoruz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde "Engelli Vatandaşların ve Devlet Korumasından Yararlanmış Gençlerin Kamu Kurumlarına Yerleştirilmesi Töreni"nde "122 bin ailemize engelli çocuklarımıza evde bakımları için 826 TL yardımda bulunuyoruz" dedi.

Erdoğan açıkladı: 826 TL veriyoruz!
Erdoğan açıkladı: 826 TL veriyoruz!
GİRİŞ 24.12.2018 15:51 GÜNCELLEME 24.12.2018 15:59
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları;

 

 

23 bin engelli bireye yatılı bakım hizmeti sunuluyor. Toplam 143 bin evladımızın devlet korumasında büyümesini eğitim öğretim görmesini sağlıyoruz. Geçmişte sıkıntıya neden olan engelli raporlarındaki sorunları çözdük.

AİLELERE 826 LİRA MADDİ DESTEK VERİYORUZ

 

 

Diğer yandan, devlet korumasından yararlanan çocuklarımıza en iyi bakımı ailelerinin yapacağına inanıyoruz. Bu anlayışla 122 bin evladımızın bakımı için ailelerine 826 lira maddi destek veriyoruz. Ayrıca bu yıl itibarıyla 6 bin 423 evladımız koruyucu aile yanında bakılıyor. Bunlar için de ayda bin 350 lira destek sağlıyoruz.

Kendi ailesi ve koruyucu aile yanında bakımı mümkün olmayan çocuklarımızı çocuk evleri, çocuk evleri sitesi, çocuk destek merkezi gibi kurumlarımıza alıyoruz. Bu tür kurumlarımızdaki çocuk sayısı 14 bindir. Böylece toplamda 143 bin evladımızın devlet korumasında büyümesini eğitim öğretim görmesini ve hayata atılmasını sağlıyoruz.

YORUMLAR 6
  • yasemin aydin 5 yıl önce Şikayet Et
    benim engelli cocogum var yuzde 92 raporu var ev hanimiyim bizde faydalabilecekmiyiz.suan 5 yasnda esim ogretmen alie gelirinden dolayi faydalanamiyrum.tek cocugum var engelli olmasndan calisamiyrm 2.3.cocugu dusunemiyrum.ama gel gorki bunlar görülmüyor ama kisi basina dusen hane gelirin yuksek diyorlar.bu nasil birsey ya
    Cevapla
  • emre 5 yıl önce Şikayet Et
    yaşa takilanlar nolcak
    Cevapla
  • Cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun verdiğiniz için bence veriyoruz ifadesi yaralayıcı kamu kaynaklarını verimli kullanıp halka böyle imkanlar sağlıyoruz gibi nezaket kokan bir cümle halka daha özgüven vermez mi?
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    devlet nafaka mağdurlarını ne zaman koruyacak reis
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah c.c. devlete ve millete zeval vermesin.
    Cevapla
  • Mücahid 5 yıl önce Şikayet Et
    Âmin âmin...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle