“ASKON’da ortak ruhi şekillenme kazandı”

Türkiye genelinde 24 Şube, 9 temsilcilik, yurt dışında 11 temsilcilik ile 5 bin üye iş adamı 15 bin üye işletmeyi bünyesinde barındıran Anadolu Aslanları İşadamları Derneği’nin 11. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda birçok ilk de yaşandı.

“ASKON’da ortak ruhi şekillenme kazandı”
“ASKON’da ortak ruhi şekillenme kazandı”
GİRİŞ 24.12.2018 13:58 GÜNCELLEME 24.12.2018 14:19

Toplam 400 delegenin oy kullandığı ve rakip iki listenin kıyasıya yarıştığı seçimde Orhan Aydın ve listesi kazandı. Yeni Genel Başkan Aydın, “Genel kurulumuzda ASKON ruhu ve tüm üyelerimizin ortak ruhi şekillenmesi kazanmıştır” dedi.

 

 

Kurulduğu 1998 yılından bu yana genel kurullarında hep tek liste ve tek adayla gidilen ASKON’da, 11. Olağan Genel Kurul’da mevcut Genel Başkan Hasan Ali Cesur ve ASKON Yönetim Kurulu Üyesi Orhan Aydın’ın listeleri yarıştı.

Genel Kurul’da yaşanan ilklerden birincisi Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerinde oldu. Divan Kurulu’nu yöneten Başkan İbrahim Doğan Salman, Başkan Yardımcıları Av. Selim Yılmaz, Ali Küçük ve kâtip Abdurrahman Ateş ortak listeden belirlendi.

 

 

Tarihi Genel Kurul’da ayrıca 400 Delegenin oy kullandığı seçimde Orhan Aydın 205, Hasan Ali Cesur 195 oy aldı. Orhan Aydın, ASKON tarihinde ilk defa iki adayın yarıştı genel kurulda ipi göğüsleyerek ASKON Genel Başkanı oldu.

Hedef güçlü ASKON

11. Olağan Genel Kurul sonuçlarının divan başkanlığınca açıklanması sonrası yapılan açıklamalarda güçlü ASKON vurgusu yapıldı. Mevcut Genel Başkan Hasan Ali Cesur, ve seçimi kazanan Orhan Aydın birbirlerini tebrik ederek, güçlü ASKON vurgusu yaptı. Hasan Ali Cesur seçim sonrası yaptığı konuşmasında seçim sonucunun vatanımıza, milletimize, hayırlı olsun temennisinde bulunarak, bundan sonraki süreçte de birlikte ASKON’un başarısı için çalışacağının mesajını verdi.

Yerli ve milli vurgusu

ASKON’un yeni Genel Başkanı Orhan Aydın’da Hasan Ali Cesur’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, kazananın ASKON olduğunu belirtti ve hep birlikte ülkemiz ve milletimiz için faydalı çalışmalara imza atacağız dedi.

Yeni Genel Başkan Doğan, “İki farklı listenin kıyasıya yarıştığı genel kurulumuzda ülkemize ve ekonomimize hizmet aşkı üzerine kurulu bir vizyona sahip ASKON ruhu ve tüm üyelerimizin ortak ruhi şekillenmesi kazanmıştır. Milli ve manevi değerlerimizin verdiği güçle ASKON Türkiye’nin yarının inşasında ‘yerli ve milli’ anlayışıyla önemli görevler üstelenecektir” diye konuştu.

ASKON 11. Olağan Genel Kurulu sonrası ASKON’un yeni yönetimi şu isimlerden oluşmuştu;

Genel Başkan Orhan Aydın, Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Mehmet Bilici, Abdulkadir Kurt, Mehmet Özkartal, Ali Küçük, Muhammet Ali Öz, Adem Batur, Muhtar Bora Çakmak, Bekir Aydın, Murat Taş, Cihat Akın Aslan, Murat Vural, Emre Tonkuş, Mustafa Mertcan, Engin Gülamoğlu, Mustafa Nejat Güneri, Ercan Vergili, Mutlu Armağan, Galip Tiryaki, Namık Aykut Marangoz, Gökhan Özyurt, Necati Ermiş, Gökhan Yavuzer, Hakan Bükim, Halit Temtek, Süleyman Gürsoy, Hasan Beşpınar, Süleyman Kaya, İsmail Purtuloğlu, Volkan Kahraman.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri;

Serkan Aydın, Cemal Aslandağ, İlker Erdoğan, İsmail Aydın, Onur Günal, Mehmet Uzun, Volkan Kazova, Mehmet Ali Karan, Coşkun Alay, Metin Özyılmaz.

Denetim Kurulu Üyeleri;

Mehmet Hanifi Küçükaslan, Nurullah Polattimur, Musa Macit, Selim Gül, Sıtkı Celep, Nusret Güre.

Disiplin Kurulu Üyeleri;

Yusuf Gecü, Nurullah Erbaş, Recep Şaban Palamut, Mustafa Çetinkaya, Hüsnü Kazan, Abdullah Aydın.

Orhan Aydın’ın Biyografisi

Orhan AYDIN, Ankara doğumlu olup Aslen Sivas’ın Akıncılar ilçesindendir. Orta Öğretimini Eyüp İmam Hatip Lisesinde tamamlamıştır. Lisans Eğitimini Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesinde, İktisat bölümünü tamamlayarak, Kanada’da MBA programını akabinde de İstanbul Üniversitesinin İktisat bölümünde Yüksek Lisansını tamamlayarak YÜKSEK İKTİSATÇI unvanını almıştır, hâlihazırda İstanbul Üniversitesi İktisat Anabilim dalında Doktora tez çalışmalarını sürdürmektedir. İyi derecede İngilizce, İtalyanca ve Arapça dillerini konuşabilmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

İstanbul Esenyurt ilçesinde, OMA IPLIK A.Ş. adında iplik üretim tesisleri bulunmakta olup Türkiye’de sektöre yün veren OMAFIL markası ile işlerine devam etmektedir.

ASKON’da 2014-2017 yıllarında yönetim kurulu üyesi olarak Yeni Yatırımlar Komisyon Başkan Yrd. ve 2016-2017 yılı içerisinde Kurum Genel Sekreterliği görevini yürütmüştür, 2017 yılında yapılan ASKON Genel Kurulu sonrası Kurumsal İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür. Hali hazırda İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye İhracatçılar Meclisi Denetim Kurulu görevleri devam etmektedir. ASKON 11. Olağan Genel Kurulu sonrası ASKON Genel Başkanlığına seçilmiştir.