Albayrak'tan sevindiren haber: 1 Ocak'ta başlıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak KOBİ'lere yönelik yaptığı açıklamada "KOBİ’lerimizin alacaklarını tazmin edememeleri durumunda zararlarını karşılamak için Devlet Destekli Alacak Sigortası’nı devreye alıyoruz. 1 Ocak’ta başlayacak bu sistem, tüm KOBİ’lerimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Albayrak'tan sevindiren haber: 1 Ocak'ta başlıyor
Albayrak'tan sevindiren haber: 1 Ocak'ta başlıyor
GİRİŞ 24.12.2018 10:47 GÜNCELLEME 24.12.2018 11:18
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bakan Albayrak, KOBİ'lere yönelik Twitter mesajında, sistemin işleyişine ilişkin bir de grafik paylaştı.

Grafikte, sistemin işleyişine ilişkin bilgi notlarına yer verildi:

 

 

 

Alacakları havuzdan karşılanacak

Albayrak, infografikle de sistemin işleyişine ilişkin bilgi aktardı. Buna göre, Bakanlığın oluşturacağı yeni sigorta modelinde KOBİ'lerin alacakları garanti altına alınacak. Bakanlıkça milli bir sistem olan Devlet Destekli Alacak Sigortası Havuzu kurulacak. Bu sigortayla KOBİ'lerin alacaklarını tahsil edememeleri durumunda, alacaklarının önemli bir kısmı havuz tarafından karşılanacak.

Sistem, ilk aşamada mikro ve küçük ölçekli KOBİ'leri kapsayacak. Teminat sunulacak KOBİ'ler, yapılacak risk değerlendirmesi sonucunda belirlenecek.

Sigorta modelinin işletilmesine yönelik operasyonel süreçler Halk Sigorta AŞ tarafından yürütülecek. İşlemlerin yönetileceği bilgi işlem altyapısı Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM) tarafından oluşturulacak. Poliçelerin satışı ise sisteme dahil sigorta şirketleri tarafından yapılacak.

Sigorta şirketleri ve KOBİ'ler, SBM tarafından altyapısı sağlanan skorlama sisteminden prim ve teminat tutarlarına dair bilgiye erişebilecek. Sistem kapsamında, 120, 180 ve 360 güne kadar vadeli satışlar için teminat sağlanacak. Primlerin taksitli ödenmesi de mümkün olacak. Peşin ödeme halinde ise yüzde 10 indirim uygulanacak.

Kurulacak milli sisteme ilişkin usul ve esaslarla sistem kapsamında sunulacak ürüne ilişkin tarife ve talimatlar Bakanlıkça düzenlenecek.

YORUMLAR 10
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu müjde falan değil benim yaptığım ticaretten kazancım %10 olacak sigorta adı altında kazancım olan bedeli benden sigorta anlamında kesecek bu adil falan değil adalet mekanizmamız düzelmediği sürece bunların hiç biri çözüm değil dolandırıcıya hırsıza arsıza işlemeyen adaletle hiçbişey olmaz getir bakalım dolandırıcıya hırsıza sahtekara hapisi piyasa kendiliğinden nasıl düzeliyor
    Cevapla
  • Dadaş yaziyor 5 yıl önce Şikayet Et
    Erzuruma doğal gaz ucuz verilsin bu haklı bir istektir gerçek olan bir durumdur hakikatda budur
    Cevapla
  • Narkoz 5 yıl önce Şikayet Et
    Kobiler dolandırılıyordu , teşekkür ederiz ,daha da iyi şekilde bu sistem geliştirilsin ,Ayrıca adalet sisteminin de geliştirilerek devamını bekliyoruz
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Teminatlı olacaksa güzel bir uygulama en azından Kobi’leri koruma konusunda en sonunda akılları başına geldi bensize söyliyeyim siz mütahitlere ödeme yapmayınca mütahit konkordato ilan edip kurtuluyor olan imalatçı ve toptancılara oluyordu inşallah bir an önce çıkarda işletmeler biraz olsun rahat nefes alır
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır vergimizi bir gün aksatmadık, devlete olan bir kuruş borcumuzu n zamanını geçirmedik. Devletimizden bir kuruş ayrıcalıklı bir haktan yararlanmadık. Bankaya kaç kez borcumuzuı ödeyemedik binlerce lira zarar ettik. Vergi affı, ceza affı o affı bu affı diyerek dürst vatandaşın hakkını zarar eden zarar ettiğini söyleyen veya borcunu ödemeyen insanlara yedirdiniz. Yapmayın insanları tembelliğe itiyorsunuz dürst vatandaşları küstürüyorsunuz. Devlet o parayı milletin cebinden alıyor bana ne kobinin zararından? bir kitleye başka bir kitlenin parasını haksız yere veremezsiniz. Bu kul hakkıdır. Dürst vatandaşlar aptal mı?
    Cevapla
  • anadolu ligi 5 yıl önce Şikayet Et
    düşmez kalkmaz bir Allah ,bu lafı bir yere yaz ,sanada lazım olur.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaş vergi affı,ceza affı dediğin şeyler hibe edilmiyor,faizi ile beraber taksitlendiriliyor.Yani burada bir lütuf söz konusu değil !Bir tek köprü geçişlerine af getirildi orada bir yasal dolandırıcılık var ve ödeme yapanlar ta mart ayında ödemelerini iade alacak!Yapılandırmalardan faydalananlar dolandırıcılar değil yine küçük esnaf!Daha doğrusu faydalanmaya çalışanlar!Çünkü ödeme niyetine giren esnafın yarısı taksitlerini dahi yine ödeyemiyor bu saçma fikrinden vazgeç!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle