İnsansız Savaş Uçağı ile ilgili önemli açıklama!

Savunma Sanayii Başkanı Demir, Akıncı'dan sonra İnsansız Savaş Uçağına kadar daha farklı projeler üzerinde çalışacaklarını belirterek,"İnsansız Kara ve Deniz araçlarına da yatırımlarımız devam ediyor" dedi. Demir, F-35 uçaklarının ABD dışarısındaki tek motor bakım ve onarım merkezinin Türkiye olacağını sözlerine ekledi

GİRİŞ 23.12.2018 14:43 GÜNCELLEME 23.12.2018 15:25
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, bir televizyon programında savunma sanayii projelerine ilişkin dikkat çeken detaylar paylaştı.

 

Demir, "Katma değerli ARGE ürünlerimizin niteliğini arttıracak. ARGE sürecinde koordinasyon ve işbirliği önemli yer tutuyor" dedi.

Türkiye'nin İnsansız Hava Aracı (İHA) alanında dünyada birinci ligde yer aldığını ifade eden Demir, "Akıncı'dan sonra İnsansız Savaş Uçağına kadar daha farklı projeler çalışacağız. İnsansız Kara ve Deniz araçlarına da yatırımlarımız devam ediyor.

 

Dünya, İnsansız sistemlerimizin hepsinin koordineli olarak harekat alanına hakim olduğu bir noktaya doğru gidiyor. Türkiye bu geniş alana hazır olmak zorunda.

Bayraktar TB2 İHA teslimatlarında 50 adeti geçtik. ANKA İHA'larda 10 adeti geçtik" açıklamasında bulundu.

"F-35 uçaklarının ABD dışındaki tek onarım merkezi Türkiye olacak"

Demir, "F-35 uçaklarının ABD dışarısındaki tek, Motor bakım ve onarım merkezi Türkiye'de olacak. Türkiye F-35 uçaklarının proje ortaklarındandır." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 5. Nesil savaş uçağı

Milli muharip uçağın Türkiye'nin 5. Nesil savaş uçağı olacağını vurgulayan Demir, "Bu alanda çalışma yapan ülke sayısı oldukça kısıtlı. Hürjet bizim için kolay hedef. Biz MMU'ya konsantre olduk. MMU haricinde Hürjet için de motor çalışmamız var.

MMU motoru için A B C planlarımız mevcut. Destek için her türlü partnere kapımız açık. Destek olmazsa bile biz bu motoru üreteceğiz" dedi.

Yerli motor 2.5 yıla hazır olacak

Altay tankının ilk 250 adet üretiminde yabancı menşeli motor kullanılacağını açıklayan Demir, "Yerli güç paketi geliştiriliyor. Yerli motor 2.5 yıla hazır olacak" açıklamasında bulundu.

YORUMLAR 25
  • Scramjet 5 yıl önce Şikayet Et
    Milli muharip uçağına hibrid motor lazım, hem torboprop gibi sıfırdan mac1 e kadar gelecek hem de dünyanın en hızlı uçağı ramjet sr-71 gibi mach 3.5 e tek başına çıkabilecek hem de planlanan sr-71 gibi mach6 ve ötesine geçebilecek uçaklar durdurulamaz olacaklar. Pratt & Whitney J58 motorunu inceleyin daha üstün motor yok taklit edecekseniz onu edin.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Destek bulamazsak uçak motorunu kendimuz yapacaz dediğine göre A planı hazır alınacak, bulamazsak B planı : yapacak ortak bulacaz, o da olmadı C planı mecbur kendimiz yapacaz. Hâlâ başlamadınız mı yapmaya? Ne desteği arıyorsunuz? 50 yıl evvel başlanmalıydı, Abd Ay'a gidiyordu o zaman.
    Cevapla
  • Vatan 5 yıl önce Şikayet Et
    @Zara, o zaman darbe yönetimi vardı. Cuntacılar vetolarla, muhtıralarla, erken seçimlerle hükümet kurdurtmadılar. Vatana millete hizmet edecek hükümetleri engelleyip durdular. Darbeyle işbaşına getirilmiş Cumhurbaşkanıyla ülke idare ediliyordu.
    Cevapla
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Programı izledim. Keşke izleseydiniz. Bu yorumu hiç yapmazdınız.
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğru da o zamanlar türban sorunumuz vardı, cumaya giden öğrenci sorunumuz vardı, askeriyemiz oğlunun yemin törenine gelen türbanlı anamızı dışarı çıkararak kahramanlık yapıyordu. siz o zaman ne yapıyordunuz?? şimdi işi yapanları eleştirmek kolay değil mi? o zaman ağzınızı açamadınız değil mi??
    Cevapla
  • zara 5 yıl önce Şikayet Et
    50 yıl önce demokrat parti vardı bitirdiler ak partiye sahip çıkalım böyle saçma yorumlar yazmayın.
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yok Yola Devam inşAllah.
    Cevapla
  • mısafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah bayraktar ankayı devlete uçak vermede ona katlamış kutlamak lazım bayraktar uçarak gidiyor anka kaplunbağa manisalı yürüyor sa. Bakanda ankanın on tane uçak vermesinden övünerek bahsediyor çhp olsaydı bunlarıda göremezdik
    Cevapla
  • Muhittin Aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunan istan korkuyormus onlara da satalim da korkmasin TC cok iyi bir Komsu dur.TICARET
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle