Türkiye'ye 30 milyar dolarlık çağrı!

İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Rahmani, Türkiye ile ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi çağrısı yaptı. Rahmani, karşılıklı ticareti kolaylaştırmak için öneride bulundu.

Türkiye'ye 30 milyar dolarlık çağrı!
Türkiye'ye 30 milyar dolarlık çağrı!
GİRİŞ 23.12.2018 02:58 GÜNCELLEME 23.12.2018 03:00
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Hassan Ruhani'ye Türkiye'ye yaptığı seyahatte eşlik eden İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Reza Rahmani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey Türk yetkililerle yapılan görüşmelerde ekonomik iş birliğinin genişletilmesini talep ettiğini açıkladı.

30 MİLYAR DOLARLIK ÇAĞRI

İranlı bakan, İran’ın Türkiye ile imzalanan tercihli ticaret anlaşmasına olan bağlılığının altını çizdi. Gelecekte yıllık 30 milyar dolarlık ikili ticarete ulaşmak için ticari ürün yelpazesinin genişletilmesini isteyen Rahmani, ayrıca Türk firmalarıyla iş birliği yaparak İran'da sanayi bölgeleri inşa etmek istediklerini açıkladı.

İRAN'DAN TÜRKİYE'YE ÖNERİ

İran ile Türkiye sınırındaki mevcut serbest ve özel alanlardaki yüksek ticaret kapasitesine değinen Rahmani, karşılıklı ticareti kolaylaştırmak için bir çalışma grubu oluşturulmasını önerdi.

Bu öneriye göre İran ile Türkiye arasındaki ticareti kolaylaştıracak komite, gümrük engellerini kaldıracak. İki taraf arasındaki karşılıklı ticaret kolaylaştırılacak.

 

 

YORUMLAR 20
  • hemmet 5 yıl önce Şikayet Et
    İran sıkışıklığından yapıyor.Samimi değil. Ambargo kalkana, düzlüğe çıkana kadardır. Suriyede ırakta Haşdi Şabileriyle gördük...
    Cevapla
  • saga 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim bir çok dostum 1990 ardan buyana İran'da bir takım tesis açma çabalarında bulundular ve hepsi de sahtekar İranlılar ve İran istihbaratının mallarına el koyarak tehditler edilerek kovuldular. Bu sahtekarlara inanılmaz vesselam
    Cevapla
  • Yusuf avci 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahim bana omur ver.Hem Irandaki. Bozgunculari.hemde Turkiyedeki.Bozgunculari ve avenesini. En agir sekilde Cezalandiklarini gostermeden benim. Canimi alma.Sana yalvariyorum.Su kafir. Bu bilmem ne Lafini kaldiramiyorum ALLAHIM.Yardim et. EY RABBIMIZ.amin.
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 5 yıl önce Şikayet Et
    Gönül ister ki; iki Müslüman ülkesi kardeşçe birlikte yaşasın. Ama İran kendisini güçlü hissettiği zaman züccaciye dükkanına girmiş fil gibi her tarafa saldırıyor dağıtıyor. İran imparatorluğu kurma hevesine düşüyor. Bunuda kan dökerek, savaşlar çıkararak, cinayetler işleyerek yapıyor. Ülkesindeki Sünni müslümanlara zulüm ediyor, camilerini kapatıyor Pkk ve zalim esat ile işbirliği yapması da ayrıca konuşulur. Şimdi sıkıştı; İş birliği, kardeşlik, ticaret istiyor. Ülkesinde açlık var, sefalet var, insanlar da isyan var. Biz de iran'ın bu durumundan istifade edelim. Ve dua edelim, iran'ın başına akıllı uslu insanlar gelsin, gelsin de bölgemizde barış olsun, sukunet olsun.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Dolar düşmanları, ne oldu, bir zamanlar dolarları yakardınız, dolar kullanmayın, Tl, kullanı derdiniz, şimdi İran,oda sizin gibi dolayı yapmaya uğraşıyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle