Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı belli oldu!

Türk Telekom'un Yönetim Kurulu Başkanlığına, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan getirildi.

Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı belli oldu!
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı belli oldu!
GİRİŞ 22.12.2018 19:00 GÜNCELLEME 22.12.2018 19:01
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Türk Telekom'un Yatırımcı İlişkileri sitesinde yer alan yönetim kurulu bilgilerine göre; Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı/üyesi Eyüp Engin, yönetim kurulu üyeleri ise Dr.Nureddin Nebati, Hakan Aran, Muammer Cüneyt Sezgin oldu.

 

 

Listede Bağımsız yönetim kurulu üyeleri ise Selim Dursun, Yiğit Bulut, Sefer Turan ve İbrahim Eren gösterildi.

DR. ÖMER FATİH SAYAN KİMDİR?

 

 

Dr. Ömer Fatih Sayan 1977 yılında İstanbul’da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi - Elektronik Mühendisliği, Bahçeşehir Üniversitesi - Hukuk Fakültesi ve Oxford Üniversitesi - St Antony’s School Diplomasi Eğitimi dallarında lisans diplomaları almıştır. Münih Teknik Üniversitesi, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ve Haberleşme Mühendisliği, İstanbul Üniversitesi - Biyomedikal Mühendisliği üzerine yüksek lisans diploması almıştır. İstanbul Üniversitesi, Biyomedikal Mühendisliği üzerine doktora diploması almıştır. 1995 yılında iş hayatına İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde atılan Sayan, üniversite eğitiminin ardından ise Türkiye, Almanya ve Amerika Birleşik Devletleri’nde sektörle ilgili özel şirketlerde çip üretimi, cep telefonu dizaynı ve AR-GE alanlarında çalışmıştır. Silikon Vadisi İnsiyatifinde görev alarak girişimcilik konusunda çalışmalarda bulunan Sayan, Türkiye ve Almanya’da çeşitli üniversitelerde Bilişim Hukuku ve Bilişimde Yeni Trendler konularında dersler vermiştir. Sayan’ın, araştırma konularıyla ilgili çeşitli konferanslar ve bilimsel dergilerde yayımlanmış çok sayıda makaleleri bulunmaktadır. 2007-2014 tarihleri arasında Başbakanlık Müşavirliği ve Başbakan Başmüşavirliği görevinde bulunmuştur. Haziran 2015 ve Temmuz 2018 yılları arasında Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanlığı görevini yapmıştır. 21 Temmuz 2018 tarihinden beri Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Sayan, İngilizce, Almanca ve Fransızca bilmektedir.

YORUMLAR 29
  • Adanalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar haber doğru ancak doğru analiz etmek lazım o makam göstermelik yerler kararları yine Alt taraf alacak başkan imzalayacak aylık müthiş gelir ve yıllık kar payı alacak yani internet fiyatı imiş şu imiş bu imiş düşürülmez makro ekonomiden girip mikro ekonomiden çıkan bir konuşma yapar zaten internete az bile ödüyorum dersiniz ......
    Cevapla
  • asker 5 yıl önce Şikayet Et
    ankara yenimahallenin merkezinde altpyapi olmadigi icin 6 aydir internet kullanamiyorum. gerisini artik siz dusunun.
    Cevapla
  • Ufuk 5 yıl önce Şikayet Et
    Cv çok iyi ama ticaretin bir kelimesini göremedim yani ticaret hayatından anlamadığı kesin ve başarılı olamaz.
    Cevapla
  • dedekorkut 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul’un göbeğinde bile altyapı sorunu ile uğraşıyoruz. 10metre olan bir mesafeye internet altyapısını getirtemedik. 7 aydır şikayet etmediğimiz yer kalmadı. Kusura bakmayalım, şapkayı önümüze alıp düşünmeliyiz. Bir ülkenin temel komünikasyon şirketi altyapı getiremiyorsa teknolojide dünya ile rekabet ettiğimiz ne kadar gerçektir??? İnternetin hızına ve fiyatlarına da bişey demiyorum.
    Cevapla
  • Telekom 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom’un altyapısı devlete aittir. BTK ile olan 21 yıllık imtiyaz sözleşmesi kapsamında Türk Telekom, sözleşmenin yenilenmemesi gibi bir durum gerçekleşirse, sahip olduğu tüm altyapıyı çalışır vaziyette devlete teslim edecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle