Sinop'ta füze atışları yapıldı

Savunma Sanayi Başkanlığı(SSB), Atmaca füzesini Sinop’ta bugün test etti. Atışlar, Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, Roket Sanayi ve Ticaret A.Ş. (Roketsan) tarafından yapıldı.

GİRİŞ 22.12.2018 15:30 GÜNCELLEME 22.12.2018 15:31
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Füze test atışlarının yapıldığı bölgede Sinop Emniyet Müdürlüğü geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Atışların yapıldığı saatlerde bölgeye giriş ve çıkışlar polis tarafından kapatıldı.

 

 

Aynı zamanda balıkçıların denize açılması da yasaklandı. 

ESKİ RADAR ÜSSÜNDEN TEST ATIŞLARI

 

 

Atışlar, soğuk savaş yıllarında ABD tarafından Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne (SSCB) karşı dinleme amaçlı kurulan ve 1992 yılında kaldırılan Sülükgölü mevkisindeki eski radar üssünde, ROKETSAN tarafından yapıldı. 

Savunma Sanayi Başkanlığından yapılan açıklamada, Atmaca füzesinin test atışının bugün Sinop’ta yapılacağı duyurulmuştu. 

ATMACA FÜZESİ

Satıhtan Satha Güdümlü Mermi Tedariki (Atmaca) Projesi Seri Üretim Sözleşmesi Savunma Sanayi Başkanlığı ile Roketsan A.Ş. arasında geçen ay imzalanmıştı. Atmaca Projesi, Deniz Kuvvetlerinin MİLGEM platformlarında konuşlandırılacak gemiden gemiye seyir füzesi ihtiyacına yönelik başlatıldı. Atmaca seyir füzeleri Roketsan, atış kontrol sistemleri ve diğer ekipmanlar Aselsan tarafından yerli imkânlarla geliştirildi. İmzalanan sözleşme kapsamında da füzelerin seri üretimleri Roketsan, atış kontrol sistemi ile gerekli donanım ve yedek malzemelerin üretimleri Aselsan tarafından gerçekleştirilecek. Üretilen sistemler İ Sınıfı MİLGEM Platformuna entegre edilecek. Atmaca, Türkiye’nin ilk deniz füzesi olma özelliğini de taşıyor 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 37
  • fenerli 5 yıl önce Şikayet Et
    Memleketimde boyle birsey olması gurur verıcı
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Büyük uzun menzilli roketler bu kadar dik ateşlenir,bu uzaklıktan arkadan çıkan dumana bakın çok büyük,bu 2-3 bin kilometre menzilli füze,
    Cevapla
  • Babaguş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ironi yaptigini soyle lütfen
    Cevapla
  • Yörükoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    Uğur Düşman, Metin Alçak ve Müjdat Gerzek bunuda gördünüzmü
    Cevapla
  • istanbul 5 yıl önce Şikayet Et
    denizden karaya da inşallah
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    füzelerin hızı düşük daha hızlı olması gerekirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle