Resmen devredildi! Çok önemli gelişme

Ojer Telekomünikasyon'un (OTAŞ), Türk Telekom'daki hisselerinin Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası tarafından kurulan Levent Yapılandırma Yönetimi'ne devri resmen tamamlandı.

Resmen devredildi! Çok önemli gelişme
Resmen devredildi! Çok önemli gelişme
GİRİŞ 22.12.2018 12:06 GÜNCELLEME 23.12.2018 09:35
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'dan devir ardından peş peşe açıklamalar yapıldı. Ayrıca Türk Telekom Üst Yönetimi'nde de değişiklikler yaşandı. 

 

 

Ojer Telekomünikasyon'un (OTAŞ), sahip olduğu Türk Telekom hisselerinin devir işlemini tamamladı. Konu ile ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamada OTAŞ'ın sahip olduğu, Türk Telekom'un sermayesinin yüzde 55'ini oluşturan A Grubu hisselerinin tamamının OTAŞ'a kredi veren Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'nın doğrudan veya dolaylı ortak olacakları Levent Yapılandırma Yönetimi AŞ'ye (LYY) devrinin gerçekleştiği ifade edildi.

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

 

 

Devir işlemlerinin tamamlanması ardından Akbank, Garanti Bankası ve İş Bankası'dan peş peşe açıklamalar yapıldı. KAP'ta yer alan açıklamalarda, LYY'ye Akbank'ın yüzde 35,5598 oranında, Garanti'nin yüzde 22,1265 oranında, İş Bankası'nın ise yüzde 11,5972 oranında iştirak ettiği bilgileri yer aldı.

TEPE YÖNETİMİNDE ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİKLER

Türk Telekom Üst Yönetimi'nde bu doğrultuda değişiklikler yapıldı. Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi olan Mohammed Hariri, Cenk Serdar, Faisal Mohammed I Aldughaither ve Al-Hakam Marwan Moh'd Kanafani şirketteki tüm görevlerinden istifa etti.

İstifa eden üyelerin kalan görev sürelerini tamamlamak üzere de Hariri'nin yerine İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran'ın, Serdar'ın yerine Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Cüneyt Sezgin'in, Kanafani'nin yerine Akbank Teftiş Kurulu Başkanı Eyüp Engin'in atanmasına karar verildi. KAP'ta yer alan açıklamada, atama kararlarının şirketin ilk genel kurul toplantısında onaya sunulacağı ifade edildi.

Tüm bu gelişmeler nedeniyle Türk Telekom'un 25 Ocak 2019 tarihinde, Olağanüstü Genel Kurul'a gideceği duyuruldu. 

YORUMLAR 4
  • hakim 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom da artık bankaların eline geçti.
    Cevapla
  • Tahir 5 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne den satın almadı
    Cevapla
  • Çok iyi olmuş 5 yıl önce Şikayet Et
    Belki şirket vizyon değişikliğine giderse fiber altyapıyı kapsamını arttırır. 30 senelik alt yapıyı kullanmak ve dünya da en düşük bağlantı hızına sahip ülkelerden biri olmak ülkemize yakışmıyordu. Hayırlı olsun. Hayırlı işleriniz olsun.
    Cevapla
  • kainat 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk Telekom'a iat ev internetim ve 4 adet gsm hattım var. Yönetimi bankalar devraldıysa bu demek oluyor ki Türk Telekom'a ait her hattım veya ev internetimle bankalara, yani faizli sisteme destek olacağım ve bunun vebali de olur diye düşünüyorum. Hemen ev internetimi kapatıp hatlarımın da devrini yapacağım inşaallah.
    Cevapla