Bir fatura bedavaya gelebilir!

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son aldığı karar ile faturası 67 lira ve üzerinde gelenler de serbest tüketici sınıfına girmiş oldu. Yeni limitle elektriğini istediği tedarikçi şirketten pazarlık yaparak alabilecek abone sayısı da 19 milyona çıktı.

Bir fatura bedavaya gelebilir!
Bir fatura bedavaya gelebilir!
GİRİŞ 22.12.2018 10:21 GÜNCELLEME 22.12.2018 10:33
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Serbest tüketici sınıfına giren aboneler enerji tedarik firmaları ile yapacakları pazarlık ile faturalarını yüzde 15 düşürebilecek. Bu da yılda bir faturanın bedava olması anlamına geliyor.

 

 

nerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) açıklamasına göre; yıllık 2 bin kilovatsaat olan tüketici limiti, 2019’da 1600 kilovatsaat olarak uygulanacak.

Yılda bir fatura bedava

 

 

Bir başka deyişle yılda toplam 804 lira ve üstü elektrik kullananlar indirimden yararlanması halinde 80-120 lira arasında tasarruf edebilecek. Bu da yılda 1 faturanın bedava olması anlamına geliyor.

19 milyon abone serbest tüketici oldu

Uygulama 1 Ocak’ta yürürlüğe girecek. Yeni limitle birlikte 4 milyon 968 bin 344’ü yeni abone olmak üzere toplam 19 milyon abone serbest tüketici sınıfında değerlendirilecek.

Nasıl işleyecek?

Sistem, cep telefonu operatörü (GSM) değiştirmek kadar kolay. Piyasada lisanslı 214 şirket var. Bunlardan biriyle sözleşme yapmak yeterli. Değişen sadece faturadaki şirket ismi.

YENİŞAFAK

YORUMLAR 18
  • fatih 5 yıl önce Şikayet Et
    kalan 11 ayı ne yapıcaz sayın abiler. doğalgaza elektriğe suya kiraya çalışıyorum.
    Cevapla
  • abdullah 5 yıl önce Şikayet Et
    insanları kandırmayın, maalesef indirim filan yapmıyorlar, ilk çıktığında %12 filan indirim yapıyorladı, şimdi %3 bile zor bazı şirketler onu bile yapmıyor, 1 yıllık taahhüt kaşılığında sigorta filan yapmaya çalışıyorlar.
    Cevapla
  • yurttaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Al birini vur ötekine.Birisi sağ cebinden alıp ağzına veriyor diğeri eli sol cebinde.Üretimden tüketime kadar yapılan iş faturalara ilave ücret ekleyerek şişirmekten ibaret.Şirketlerin hepsi kar amaçlı çalıştığı için(gerçekte olanda bu zaten)kimseye sevaplarını dahi bağışlamazlar.Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın.
    Cevapla
  • İsmail 5 yıl önce Şikayet Et
    Şirketler yeni üye kabul etmiyor.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Devletime sesleniyorum araya aracı koymanın ne anlamı vardı eskiden olduğu gibi devlet eliyle tek elden yönetilse dağıtım bedeli de devlete kalsa daha iyi olmaz mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle