Borcu olanlar müjde: Yeni fırsat geliyor!

Trafik cezası, motorlu taşıtlar vergisi, emlâk vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandırılması ancak ödeme yapmayarak hakkını kaybeden mükelleflere yeni bir hak daha geliyor.

GİRİŞ 22.12.2018 09:48 GÜNCELLEME 22.12.2018 09:59
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Milyonlarca vergi mükellefinin beklediği yasa tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Trafik cezaları başta olmak üzere, moturlu taşıtlar vergisi, emlak vergisi ile diğer vergi ve prim borcu yapılandırılması bozulan mükellefe yeni bir hak daha geliyor.

 

 

Geçen hafta TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda torba yasa teklifine eklenen maddeyle Ocak ayına kadar ödeme imkânı getirilmişti.

ŞUBAT SONUNA KADAR SÜRE VERİLECEK

 

 

Söz konusu teklif Genel Kurul’da görüşülmeyi beklerken, TBMM Başkanlığı’na yeni sunulan teklifle sürenin şubat ayına uzatılması öngörüldü.

SADECE 'GEÇ ÖDEME ZAMMI' ALINACAK

Buna göre, yapılandırma başvurusunda bulunduğu halde taksitleri ödememiş olanlar, şubat ayının sonuna kadar ödeme yapabilecekler. Bu mükelleflerden sadece geç ödeme zammı alınacak.  Aralık ayında ve ocak ayında ödenmesi gereken taksitler de şubat sonuna kadar ödenebilecek.

YORUMLAR 13
  • ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında ödeyenlere de bir indirim yapın bir defa ne olur
    Cevapla
  • Abdullah Er 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş ben bu işten hiç bir şey anlamış değilim. Hep cezası olan borcu olan mı mükâfatlandırılacak. Ceza almayan borcunu zamanında ödeyene hiç mi bir mükâfat yok...
    Cevapla
  • Can Başkan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu matrah arttırımı maddeleri hatalı oldu istegimiz 2014-2018 arası 6736 nolu matrah arttırımı maddeleri geçerli olsun 7143 nolu matrah madur etti binlerce mükellef giremedi maddelerden dolayı
    Cevapla
  • Eyüp 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle olması lazım binlerce kişi mağduruz fetö cüler iş başında herkesi sistemden koda atıp matraha sokturmadılar devletimizin buna el atması şart çok acil
    Cevapla
  • Sedat 5 yıl önce Şikayet Et
    Genel sağlık sigortası yüzünden hastaneye gitmeyen işsiz yüz binlerce kişi borçlu.genel sağlık sigortası isteğe bağlı olmalı. Yararlanmak isteyen gelir testine girmeli.zorunluluk kalmalı.
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Uzun süre araç muayenesi yaptırmayanlarıda ekleyiniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle