Petrol fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama!

IEA Başkanı Fatih Birol "Önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarında çok büyük bir yükseliş beklemiyoruz" dedi

Petrol fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama!
Petrol fiyatlarıyla ilgili önemli açıklama!
GİRİŞ 21.12.2018 13:57 GÜNCELLEME 21.12.2018 13:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ile OPEC dışı üretici ülkelerin yılbaşından itibaren petrol üretiminde günlük 1.2 milyon varil kesintiye gideceğini açıklamasına karşın, petrolde küresel talebinin daha düşük kalacağı ve kaya petrolüyle arz fazlası oluşacağı endişesiyle düşüş sürüyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, önümüzdeki dönemde petrol fiyatlarında çok büyük bir yükseliş beklemediklerini söyledi. ABD üretiminde artışla birlikte fiyatların sadece Orta Doğu ve Rusya tarafından belirlenemeyeceği bir döneme girildiğini belirten Birol "2025 yılı civarında Amerika'nın toplam petrol üretimi, hemen hemen Rusya ve Suudi Arabistan'a eşit olacak" diye konuştu.

'KATAR'IN KARARI SÜRPRİZ OLDU'

Katar'ın şu an itibarıyla LNG'nin en güvenilir ve en önemli aktörü olduğuna dikkat çeken Birol "Katar, dünya enerji piyasalarında lider bir ülke ve OPEC'ten ayrılma kararı sürpriz oldu" dedi.

YORUMLAR 1
  • SİVASLI 5 yıl önce Şikayet Et
    Geçen yıl Ekim ayındaki rakamlarla aynı. O zaman benzin 5.25-5.30 idi Şuan hala 6.20-6.25 seviyesinde neredeyse 1 TL'ye yakın kazık vatandaşa... Petrolün varil fiyatı bu kadar düşmüşken neden hala benzin bu kadar yüksek...
    Cevapla