SPK uyardı: Hukuki işlemlere başlanacaktır

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), son dönemde sosyal medya hesapları üzerinden, yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığını bildirdi.

SPK uyardı: Hukuki işlemlere başlanacaktır
SPK uyardı: Hukuki işlemlere başlanacaktır
GİRİŞ 21.12.2018 09:33 GÜNCELLEME 21.12.2018 09:33

Sermaye  Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamada, 'Son dönemde sosyal medya hesapları üzerinden, yatırımcıların  yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı görülmektedir. Tamamıyla  yatırımcıların aldatılmasına ve mağdur edilmesine yönelik olduğuna dair ciddi emareler bulunan söz konusu fiilleri işleyenler hakkında hukuki işlemlere başlanacaktır' denildi.

SPK tarafından yapılan yazılı açıklamada, kurulca yapılan gözetim ve  denetim faaliyetleri neticesinde, son dönemde sosyal medya hesapları üzerinden,  yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığının anlaşıldığı  belirtilerek, şunlar kaydedildi: 

“Son dönemde Facebook, Twitter vb. sosyal medya hesapları üzerinden,  kurulumuzca yetkilendirilmiş yatırım danışmanlığı ve benzeri sermaye piyasası  faaliyet izni olmadan, hatta haklarında daha önce kurulumuz tarafından piyasa  dolandırıcılığı, güveni kötüye kullanma suçu dahil pek çok suç fiilinden dolayı  suç duyurusunda bulunulmuş ve işlem yasağı getirilmiş kişi veya kişilerce,  yatırımcıların yönlendirilerek mağdur edilmeye çalışıldığı görülmektedir.” 

Söz konusu filleri işleyenler hakkında gerekli incelemelerin ardından  hukuki işlemlere başlanacağı aktarılan açıklamada, “Herhangi bir makul ekonomik  ve finansal gerekçeye dayanmayıp tamamıyla yatırımcıların aldatılmasına ve mağdur  edilmesine yönelik olduğuna dair ciddi emareler bulunan söz konusu fiilleri  işleyenler ve bunlarla birlikte hareket edenler hakkında gerekli incelemeler  tamamlanarak, hukuki işlemlere başlanacaktır.” denildi.

Açıklamada ayrıca yatırımcıların herhangi bir hak kaybına ve  mağduriyete uğramamasını teminen, gerek sosyal medya gerekse diğer iletişim ve  haberleşme kanalları üzerinden, bu nitelikte faaliyetlerde bulunan kişilere  itibar edilmemesinin önem arz ettiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL