Yıldırım'dan köprü geçiş cezaları için açıklama

TBMM Başkanı Binali Yıldırım, köprü geçiş cezası mağdurlarıyla bir araya geldi. Yıldırım, toplantının ardından açıklamalarda bulunarak köprü geçiş cezalarıyla ilgili düzeltmelerin yapılacağını söyledi.

GİRİŞ 20.12.2018 19:09 GÜNCELLEME 21.12.2018 08:57
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Binali Yıldırım köprü cezaları konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

KÖPRÜ GEÇİŞ CEZALARI GERİ ÖDENECEK

"6001 sayılı Karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz." diyen Yıldırım, "Bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz." diye konuştu.

Yıldırım, "Ceza ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek." ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım, konuyla ilgili şunları söyledi:

Bu mağduriyeti yaşayan 310 bin'in üzerindeki İstanbullunun, sadece burada bulunan 18 arkadaşımızla, bu işi konuştuk. Bunun düzeltilmesi gerektiği kanaatine vardık.

Benim bu konuyla ilk işim inşallah bir düzeltici işlem yapacağız. 6001 sayılı Karayolları kanunu'na geçici bir madde koyarak bu işi kökten çözeceğiz.

Bu yapacağımız düzenleme ile bu cezaların yazıldığı günden bu düzenlemenin Meclis'ten geçtiği güne kadar olan tüm cezaları affedilmesi birinci işimiz.

İkincisi dava açılmışsa bu davaların düşmesi. Davalardan feragat edeceksiniz. 

Ceza ödemiş olanlar da mart sonuna kadar ödediği cezalar geri ödenecek.

YORUMLAR 43
  • değilmi 5 yıl önce Şikayet Et
    arkdaşın 200 tl lik hurda bir motoru avrdı araba ehliyeti kamyon asfalt ezme makinası kullanacak ehl,iyuetleri avr adam 1.150 tl motor ehliyeti yok idey ceza yazmış 6 aydır ödeyemi,yordu imkanı yok şimdi 1000 tl faiz gelmiş olmuş 2000 tl gitti bankadan kredi çekti 2.300 tl siz bir daha bu arkadaştan ailesinden benden oy bekliyeceksiniz ha çok beklersiniz.herkese anlatıyoruz herkese bu vijdansılık
    Cevapla
  • ARSLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın okuyucular köprü cezasına takılanların [bilmeyerek geçenler istisna] çoğu bile bile geçti geçmeyenler hem yolunu uzattı hemde fazla para ödeyip diger emtiyaları kullanıp geçti uyanıklık yapıp geçenler vede geçmeyenlerin vicdanını birazda olsun rahatlatmak için gelen cezaların en az yüde 10 nu ödemeleri gerekiyor en azından kendileride vicdanen rahatlarlar diye düşünüyorum bu işe köklü çözüm gerekiyor uzun şasi komyonetlerin bu uygulamadan muaf tutulması inanıyorumki birçok mağduru rahatlatacaktır lütfen dikkate alalım
    Cevapla
  • çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın başkanım bunun gibi bir çok durum sizi bekliyor. halkın gerçek sesini içine girmedikçe anlayamazsınız. sizi ibb başkanlığına bekliyoruz. buradaki bürokrat krizini de aşarsanız eski günlere dönersiniz, döneriz.
    Cevapla
  • EYT 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm cezaları yükleyin EYT. lilere.
    Cevapla
  • Mustafa Bülbül 5 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah affedilir yoksa battık
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle