TÜRK-İŞ'ten önemli asgari ücret açıklaması!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısında taraflar 2019 yılı asgari ücrete ilişkin beklentilerini aktarmaya devam etti.

 TÜRK-İŞ'ten önemli asgari ücret açıklaması!
TÜRK-İŞ'ten önemli asgari ücret açıklaması!
GİRİŞ 20.12.2018 14:29 GÜNCELLEME 20.12.2018 14:30
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Toplantıda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, iyi bir rakam olması halinde imzalanması yönünde talimat verdiğini kaydederken, İşveren tarafını temsilen bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise tüm kriterleri dikkate alarak görüşlerini belirteceklerini söyledi.

 

 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun üçüncü toplantısı, TÜRK-İŞ’in ev sahipliğinde işçi, işveren ve hükümet taraflarınca görüşülmeye başlandı.

Toplantıda TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, "Biz 8 milyonu ilgilendiren bir rakamı belirlemek üzere çalışıyoruz. Makul, kabul edilebilir bir rakam olursa asgari ücretli ve biz mutlu oluruz, altına imza atarız. Ortak bir karara imza atalım istiyoruz" dedi.

 

 

'Talimat verdim iyi rakam olursa imzalarız'

Atalay, "İyi bir rakam olursa arkadaşlarıma imzalanması yönünde talimat vereceğim. İyi bir rakam olmazsa biz bu oyunda olmayız" diyerek de ekledi.

'İyi bir rakam çıkarmaya çalışıyoruz'

Görüşmelerde yer alan Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder ise "Bugün TÜİK'i dinleyeceğiz. Iyi bir rakam ortaya çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

TÜİK'in raporu incelenecek

Toplantıda işverenleri temsilen bulunan TİSK Genel Sekreteri Akansel Koç ise "TÜİK’in raporunu inceleyeceğiz. Tüm kriterleri dikkate alarak görüşümüzü belirteceğiz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • vatandaş mutsuz 5 yıl önce Şikayet Et
    2500 tl olsun çok değil vergi alınmasın asgari üçretten denk olur.
    Cevapla