Doğalgazda bir hile daha ortaya çıktı

Doğalgaz tesisatında ölümcül hilenin ardı arkası kesilmiyor. İç tesisatçıların gaz kaçaklarını Japon yapıştırıcı ile kapatmasının ardından can ve mal güvenliğini tehdit eden büyük bir hile daha ortaya çıktı.

Doğalgazda bir hile daha ortaya çıktı
Doğalgazda bir hile daha ortaya çıktı
GİRİŞ 20.12.2018 12:28 GÜNCELLEME 20.12.2018 14:46
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Ddoğalgaz tesisatında ölümcül hilenin ardı arkası kesilmiyor. İç tesisatçıların gaz kaçaklarını Japon yapıştırıcı ile kapatmasının ardından can ve mal güvenliğini tehdit eden büyük bir hile daha ortaya çıktı.

 

 

Kâr hırsıyla ucuz iş gücü ve maliyet avantajı için özellikle bazı toplu konut projelerinde ve iş yerlerinde iç tesisatları sertifikası olmayan kişiler üstleniyor. Eve ya da iş yerine gaz bağlama aşamasında sertifikalı firma devreye giriyor. Bu firma, tesisatı yapmış gibi gösteriyor. İlgili birime gaz bağlanmasını sağlıyor.

Sertifikasız kişilerce tesisatı yapılan çok sayıda konut ve iş yerinin olduğu tahmin ediliyor. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), bu tür şaibeli işlere karışan firmaların sertifikasını iptal ediyor. Ancak, firma yetkililerinin adli bir yükümlülüğü bulunmuyor.

 

 

Şehiriçi doğalgaz dağıtım şirketlerinin çatı örgütü GAZBİR’in Başkanı Yaşar Arslan, tesisatçı ve servislerin sorumluluk alanlarının genişletilmesini istemişti. Arslan, adli sorumluluklarının olmadığına işaret ederek, “İşlerini gereği gibi yapmamaları halinde karşı karşıya kalacakları adli ve idari yaptırımlar genişletilmeli” görüşünü dile getirmişti.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • ali uzalp 5 yıl önce Şikayet Et
    K o r s a n ' a hayırrrrrr
    Cevapla
  • deli dumrul 5 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz dağıtım firmaları bu vesile ile tüm tesisatları kontrol etsinler. Hep fatura mı tahsil edecekler?
    Cevapla
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iş Türkiyede çok popüler. Şantiye şefi diplomasını kiraya veriyor. Şantiyeyi görmüyor bile.
    Cevapla
  • ASİLBEY_06_ÇUBUK 5 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan işlerin tesisat yani önemli işlerin % 90 ını sertifakasız ve yetki belgesi olmayan çırak kalfa konumundakiler yapıyor.Belgesi olanlar ya patronluk yapıyor ya imza atıyor,bu yeni değilki.
    Cevapla
  • Gewerbe 5 yıl önce Şikayet Et
    Sertifikası olmayan nasıl firma oluyor, faturayaı nasıl kesiyor, sosyal güvenlik, sigorta vs nasıl sertifikasız işliyebiliyor?
    Cevapla