Düşük KPSS puanı ile memur alım başladı! Başvuru tarihi ve şartları...

Kamu Personeli Seçme Sınavından düşük puan alan memur adayları gözünü 50 puan ve 60 puan alım yapılan ilanlara çevirdi. Yayımlanmış olan ilanlara göre 4 kamu kurumu farklı pozisyonlarda düşük puanla memur alımı yapacak. Peki yeni alımda şartlar neler olacak? Hangi pozisyonlara alım olacak? İşte tüm detaylar...

Düşük KPSS puanı ile memur alım başladı! Başvuru tarihi ve şartları...
Düşük KPSS puanı ile memur alım başladı! Başvuru tarihi ve şartları...
GİRİŞ 22.12.2018 10:24 GÜNCELLEME 22.12.2018 10:24

Geçtiğimiz günlerde yayımlanan ilanlara göre kamuya düşük KPSS puanı yani 50 veya 60 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanı ile memur ve personel alımları yapılacak. Şuanda Milli Savunma Bakanlığı, Tarım Kredi Kooperatifleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Güneykaya Belediyesi alım yapıyor. Bu kurumlar toplamda 606 memur alımı ve personel alımı yapacak. Peki şartlar neler olacak? İşte ÖSYM'nin düzenlediği memurluk sınavından düşük puan alanları ilgilendiren ilanlarının detayları ve başvuru tarihleri...

 

 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI ALIM KADROSU VE BAŞVURU ŞARTLARI

Milli Savunma Bakanlığı ( MSB ) yayımlamış olduğu ilana göre toplamda 523 kişi alacak. Bu yönde 2018 yılı Szöelşmeli Personel Alımı kılavuzuna göre MSB, Ankara, İstanbul, Sakarya, Kayseri, Balıkesir, Niğde, Afyonkarahisar, Çanakkale Tekirdağ, Hatay, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Kocaeli, İzmir, Konya, Isparta, Van, Sivas ve Adana illerinde toplamda 523 kişilik kadro ile sözleşmeli olarak çalışacak Mühendis alımı gerçekleştirecek.

 

 

Başvuru Şartları: Milli Savunma Bakanlığı adaylardan aradığı niteliklere göre, bazı özel ve bazı genel nitelikler arayacak. Buna göre adaylardan genel olarak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmeleri gerekmektedir.

Adaylardan genel olarak bazı nitelikler arandığı gibi özel olarak ise, 35 yaşını doldurmamış olmak, Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık durumu olmamak ve bunu rapor ile belgelemek, 2018 yılınca ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunu seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan lamış olmak, Adayların pozisyonuna göre, belirtilen Tercihen İş Güvenliği Sertifikası istenen unvanlara başvuruda bulunan adayların değerlendirilmesi mülakat aşamasında olacak olup sertifikaya sahip olma adaya başvuruda öncelik hakkı vermeyecektir.

Başvuru detayları için tıklayınız

JANDARMA GENEL KOMUTANLIĞI ALIM KADROSU VE BAŞVURU ŞARTLARI

Jandarma Genel Komutanlığı ve JSGA toplamda 37 kişilik kadro ile alım yapacağını ilan etmişti. Buna göre, Jandarma Genel Komutanlığı Uzman kadrosuna Hukuk lisans Programlarından mezun, 11 uzman alacak. İşletme, İşletme-Ekonomi, Maliye, Muhasebe, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe Ve Denetim, Muhasebe Ve Finans Yönetimi, Muhasebe Ve Finansman, İşletmecilik, İktisat, Maliye Muhasebe Lisans Programlarının Birinden Mezun Olan 16 Uzman olmak üzere uzman kadrosuna 27 Memur alacak. Diğer Pozisyonlarda ise, 2 Mütercim, 3 Avukat ve 1 Kimyager olmak üzere 33 Memur alacak.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi ise, 1 Kimyager, 1 memur, 1 bayan Kuaförü, 1 teknisyen ve 1 Uzman alımı yapacak.

Başvuru Şartları: Başvuru yapacak adaylardan bazı nitelikler aranacak olup adayların bu şartları taşımaları gerekmektedir. Buna göre, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki genel ve özel şartları taşımak, başvuru tarihinin son günü itibari ile 18 yaşını doldurmuş olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Herhangi bir kamu kurumu veya kamu kuruluğunda hala 657 sayılı devlet memurları kanuna tabi olarak çalışıyor olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması sonucunda olumlu sonuç alabilmek, alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleri taşımak, Yapılacak uygulamalı meslek bilgisi sınavı ve/veya mülakat sınavında başarılı olmaları durumunda, sevk edilecekleri hastanelerden TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Sağlık Yeteneği Yönetmeliği hükümlerine göre "Sivil Memur Adayı Olur" kararlı sağlık raporu almış olmaları gereklidir.

Ayrıca adaylardan, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından alım pozisyonuna göre puan almış olmaları gereklidir. Buna göre Lisans mezunları için KPSSP3 ve Lise Mezunları için KPSSP94 puan türünden en az 50 veya 60 puan almış olmak.

Başvuru detayları için tıklayınız

TARIM VE KREDİ KOOPERATİFLERİ ALIM KADROLARI VE ŞARTLARI

Tarım Kredi Kooperatifleri toplamda 45 kişilik boş kadro ile, 33 Kooperatif Görevlisi ve 12 Ziraat Mühendisi alacak. Bu bağlamda bu kadrolar içerisinde Ön Lisans ve Lisans Mezunlarına yer verilmektedir. Buna göre Lisans mezunu 28 Kooperatif görevlisi ve 5 Ön Lisans mezunu Kooperatif Görevlisi alımı yapacak.

Başvuru şartları: Tarım Kredi Kooperatifleri memur personel alım ilanına başvuru yapacak adaylardan, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Medeni haklarını kullanma ehliyetine sahip olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Erkeklerde askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, yurdun her yerinde çalışmasına engel durumu olmamak ve 30 yaşından büyük olmamak,

Ön Lisann Mezunu olan adaylardan, 2018 yılı ÖSYM tarafından yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Lisans mezunlarından ise, 2017 veya 2018 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gereklidir. Bunlar dışında alım yapılacak il ve özel niteliklere aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

Başvuru detayları için tıklayınız

VHKİ ALIMI KADROLARI VE BAŞVURU ŞARTLARI

Güneykaya Belediyesi alımını yapacağı VHKİ pozisyonu için adaylardan, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesine göre, Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi bulunmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

Dha önce çalıştığı kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak ve Tarih, Çoğrafya veya Yönetim Bilişim Sistemleri llisans Programlarından birinden mezun olmak gibi nitelikler aranacaktır.

Başvuru yapacak adaylar başvurularına 17 Aralık 2018 tarihi itibari ile başlayabilirler. Buna göre başvurular en geç 24 Aralık 2018 tarihine kadar saat 17:00 a kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Adaylar başvurularını 2 adet fotoğraf, erkek adaylar için askerliği ile ilgisi olmadına dair beyan, KPSS sonuç belgesi, diploma veya mezuniyet, nüfus cüzdanı fotokopisi, iştalep formu ile birlikte şahsen Güneykaya Belediyesine gerçekleştirmeleri gerekmektedir. 

Başvuru detayları için tıklayınız