Devletten annelere en az 1750 lira destek!

Devlet tarafından çalışan veya çalışmayan annelere bazı şartları taşımaları durumunda en az 1750 lira destek veriliyor. Peki bu şartlar nelerdir? Devlet desteği nasıl alınır?

Devletten annelere en az 1750 lira destek!
Devletten annelere en az 1750 lira destek!
GİRİŞ 28.12.2018 09:08 GÜNCELLEME 28.12.2018 09:08
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Devlet tarafından birçok durumda belirli yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımların birçoğunu bilmeyen vatandaşlar bulunuyor. Çalışan veya çalışmayan annelere devlet tarafından en az 1750 TL yardım yapılmaktadır. Peki bu destek hangi durumlarda verilir, nasıl alınır? Detaylar haberimizde...

 

DEVLET DESTEĞİ DETAYLARI NELER?

Çocuğu olan kadınlar doğum izni sonrasında yarım gün çalışma imkanına sahip olabilecekler. Bu hakları kullanan anneler işveren maaşlarının yarısını devlet tarafından ayda 938.65 TL olarak ödeme yapıyor. Anneye 180 gün içerisinde devlet tarafından 5 bin 631 TL ödeme yapılıyor ve anneler tam maaş verilerek yarım gün çalıştırılabiliyorlar. Çalışan anneler ilk doğumlarından sonra 60 ve ikinci doğumlarında ise 120 ayrıca 3. ve üzerindeki doğumlarında ise 180 gün süre ile yarım gün çalışma hakkına sahip olabiliyorlar.

 

Yarım gün çalışan annelerin çalıştıkları sürelere tekabül eden prim ve ücretlerini işverenler çalışmadıkları sürelere tekabül eden primler ve ücretlerin İşsizlik Sigortası Fonu olarak ödendiği ifade ediliyor. 1 ay boyunca yarı zamanlı olarak çalışan annelere İşsizlik Fonu tarafından ödenecek tutar 938 TL 65 kuruş olmakta ve annelere maaşın ne kadarı olursa devletin çalışılmayan zamana göre ödeyeceği tutarlar bunları aşmamakta.

Devlet 60 gün yarı zamanlı çalışan annelere toplamda bin 877 Türk Lirası 30 kuruş, 120 gün yarı zamanlı çalışan annelere 3 bin 754 Türk Lirası 60 kuruş, 180 gün yarı zamanlı çalışan annelere ise 5 bin 631 Türk Lirası 90 kuruş ödeme yapmakta.

EMZİRME DESTEĞİ

Çocuklu annelerin ilk çocuklarında 300 TL, ikinci çocuklarında 400 TL üçüncü ve daha fazla çocuğu için ise 600 TL ödeme gerçekleştiriliyor.

SÜT ÖDENEĞİ

Çocuğu olan annelere 133 TL süt parası olarak ifade edilen bir ödeme gerçekleştiriliyor.

Annelere 1750 TL Destek

İŞ GÖREMEMEZLİK ÖDENEĞİ

Devlet tarafından belirli şartları taşıyan ve çalışan annelere, brüt maaş üzerinden belirli hesaplarla yapılan ödemeler gerçekleştiriliyor. Bu ödemeler maaşlar ve iş görme süreleriyle alakalı olarak değişiklik gösteriyor.

Yarı zamanlı çalışma imkanı

Çocuklu annelerin belirli süreler boyunca yarı zamanlı olarak çalışmasına olanak tanınıyor. Bu imkan dahilinde yarı zamanlı çalışan annenin maaşının 940 TL' ye kadar varan bir kısımdaki maaşını devlet ödüyor. Böylelikle anneler yarı zamanlı çalışarak tam maaş alma imkanına sahip olabiliyorlar. Tüm bu destekler hakkında başvuru ve diğer detaylara Sosyal Güvenlik Kurumu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla erişim sağlanabilmektedir.

KREŞ DESTEĞİ

Annelere sağlanan bir diğer destek ise kreş desteği. Devlet 2 ve 5 yaş arası çocukları bulunan annelere çocukları için belirli bir oranda kreş desteği sağlıyor. Devlet tarafından sağlanan kreş desteği ailelere ek bir destek olarak sağlanıyor. Yani ailelere direk ödenen bir destek değil. Düzenleme kapsamında işveren tarafından kreş ve gündüz bakımevi için çalışanın ücretine ilave olarak yapılan ödeme, gelir vergisinden istisna ediliyor, yani vergi dışı bırakılıyor. Bu kapsamda sağlanan destek miktarı annenin ücretine göre değişmekle beraber 1015 TL seviyesinde.

Annelere Devlet Desteği

YORUMLAR 20
  • Bahri 5 yıl önce Şikayet Et
    Yani asgari ucretle evde sadece baba calisiyor anne ev hanimi ona yok
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberin Başlığını değiştirin çalışmayan anneye hiç bir ödeme yok varsa bildirin bizlerde alalım
    Cevapla
  • ela 5 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar saçma bir şey görmedim.Anne Baba Çalışıyor eve 10.000 tl maaş giriyor. ve 1000 tl kreş ücreti alıyor.Biz ev hanımıyız eşimiz asgari ücretli bize ödenek yok.2000 tl talim.Yani Hayat memura güzel.Hani Adalet yaa.!!
    Cevapla
  • fatmaaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    devlet memuruyum öyle çok yüklü bir maaşım yok çalıştığım kurumda kreş yok mecbur çocuğu kreşe vermek zorundayım.Ama hiçbir şekilde kreş desteği alamıyorum.sadece haber olarak var.Uygulamaya gelince içi boş.O yüzden emin olun hayat memura sadece güzel değil.onun da kendi çapında sıkıntıları var.
    Cevapla
  • özeleştirii 5 yıl önce Şikayet Et
    devletimiz zengin ki dağıtıyor sanırım.
    Cevapla
  • bursalı vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    benim 4 düncü çocuğum olduğunda sigortalı değilim diye,600 tl denilen çocuk parasını alamadım ne yazıkki,süt parasını da almaya ziraat bankasına gittim banka biz vermiyoruz ptt veriyor dedi,ptt ye gittik orası da ödenek gözükmüyor diyerek gönderdiler.
    Cevapla
  • zeynep 5 yıl önce Şikayet Et
    doğumdan 10 gün içinde almadıysanız paranız geri gitmiştir hemen çekiyolar parayı 170 i arayıp parayı geri istediğinizi bildirin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle