Oteller dolup taşacak! 4 günlük tatil fırsat oldu

Bu yılbaşı, hafta sonuyla birlikte dört günlük tatil fırsatı doğurdu. Okullar açıldığından beri tatil yapamayan binlerce kişi, 4 günlük tatil planlaması yaptı.

Oteller dolup taşacak! 4 günlük tatil fırsat oldu
Oteller dolup taşacak! 4 günlük tatil fırsat oldu
GİRİŞ 17.12.2018 16:39 GÜNCELLEME 17.12.2018 16:39

Sahil kentleri ve kayak merkezlerindeki otellere yoğun talebin olduğu yılbaşı tatilinde, ünlü sanatçıların sahneye çıkacağı otellerin birçoğunda şimdiden yer kalmadı.

Türkiye’nin sahil kentleri ve kayak merkezleri başta olmak üzere birçok tatil yöresinde yeni yıl heyecanı yaşanıyor. 2018’e veda, 2019’a ise merhaba demeye hazırlanan binlerce tatilcinin yılbaşındaki adresi, Antalya başta olmak üzere sahil otelleri ile kayak merkezleri olacak. Bu yılbaşının pazartesi gecesine denk gelmesi, okullar açıldığından bu yana 3-4 aydır tatil fırsatı bulamayan kişiler için hafta sonunun pazartesi ve salı günü ile birleştirilmesiyle 4 günlük tatil fırsatı sunuyor. Yılbaşı rezervasyonlarının neredeyse tamamı, 3 veya 4 gün üzerinden gerçekleştiriliyor.

TESİSLER DOLACAK

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, aralık ayı 15 günlük döneminde Antalya rakamlarına bakıldığında geçen yıla göre daha iyi olduğunu, devamındaki süreçle ilgili rezervasyonların fena görünmediğini açıkladı. Yılbaşı için yurt dışından da ciddi hareketlilik göründüğünü belirten Ayık, Kayak bölgelerinde de kar var. Oralara dönük de bir hareket olacak. Genel anlamda hem yurt dışı, hem yurt içi hareketi olacağı görünüyor. Önümüzdeki dönemde de zaten Türkiye açısından her şey iyi gözüküyor. Açık olan tesisler dolacak, kesin gibi gözüküyor. Yılbaşına denk gelen tarihlerde doluluklar iyi seviyelerde olacak. Uludağ, Kayseri, Erzurum gibi kayak tesislerinde de bu yıl yurt dışı hareketi fena değil" diye konuştu.

DÖRT GÜNLÜK TATİL FIRSATI

Yılbaşının 4 günlük tatil fırsatıyla 2018’in son tatili olacağını belirten Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Erkan Yağcı, Biz her yılbaşı dönemini yoğun geçiriyoruz. Bu sene Antalya bölgesinde yılbaşına yönelik rezervasyon talepleri oluşuyor ve yoğun bir şekilde geçireceğimizi öngörüyoruz. Büyük ihtimalle otellerimiz bu dönemde dolu olacak. Kış dönemi olduğu için kapalı oteller de var. Açık otelleri baz alarak konuşuyoruz ve doluluklar en az yüzde 80-90’ı bulacaktır. Eskiden sanatçılı programlar çok oluyordu, ama son dönemde tatil alışkanlığı geliştiğinden sanatçı olmayan otellerde de yılbaşı özel programları olduğundan o otellerde de yoğunluk olacaktır. Fiyatlar ise bölgelere ve işletmelere göre değişiyor" diye konuştu.

KAYNAK: DHA