Veliaht Selman'dan 830 milyon dolarlık söz

Tunus Başbakanı Yusuf eş-Şahid, Suudi Arabistan'ın, ülkesine 830 milyon dolar değerinde yatırım ve mali yardım taahhüt ettiğini açıkladı.

Veliaht Selman'dan 830 milyon dolarlık söz
Veliaht Selman'dan 830 milyon dolarlık söz
GİRİŞ 16.12.2018 10:29 GÜNCELLEME 16.12.2018 10:29
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan ziyaretinden dönen Şahid, basına yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın, ülkesine 830 milyon değerinde yatırım ve mali yardım taahhüt ettiğini söyledi. 

 

 

Bu miktarın 500 milyon dolarının bütçeyi,  230 milyon dolarının ise dış ticareti finanse etmek, 100 milyon dolarının ise yatırımlar için ayrılacağını belirten Şahid, Ticaret Bakanı Rıza Şelgum'un Suudi Arabistan'a giderek alınan bu kararlarla ilgili görüşmeleri tamamlayacağı bilgisini verdi.

Tunus Başbakanı Şahid, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın daveti üzerine perşembe günü Riyad'a gitmişti.

 

 

Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesi sonrası okların çevrildiği Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman da 27 Kasım'da Tunus'a birkaç saatlik bir ziyaret gerçekleştirmişti.

Riyad'ın talebiyle gerçekleşen Tunus ziyaretinin duyurulmasının ardından, Tunus'ta siyasetten basına, hukukçulardan sivil toplum temsilcilerine kadar tüm kesimler bu ziyarete tepki göstermişti.

YORUMLAR 24
  • mikado 5 yıl önce Şikayet Et
    Saudi Arabistan rusvet vermir zor durumda olan Tunis ekonomisine destek verir halk zorluk cekmesin."Arabin arabdan baska dostu yok!--Yeni slogan.Acaba bunu kimden aldilar.))))
    Cevapla
  • yeni atasözü 5 yıl önce Şikayet Et
    söz sukut ise gümüş altındır !
    Cevapla
  • Murat 5 yıl önce Şikayet Et
    Söz gümüş ise sükut altındır demek istedin heralde)))
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Utanmazlar aynı teklifi bize de yaptılar. Ama Reis elinin tersiyle itti. Bizim için şeref ve onur önde gelir.
    Cevapla
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    yemende halk açlıktan kırılıyor. suudilerin komşusu. bu selman rüşvetle tunusu ele geçirip müslümanların abd ve israil çıkarlarına uyum sağlamasına çalışıyor. . tunusda erdoğana sevakin adasını vermişti. . bu suud fitne için orda. israil çıkarı için.
    Cevapla
  • Devlet 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru tespit kralsin
    Cevapla
  • mikado 5 yıl önce Şikayet Et
    Yemende halk Iran destekli sia-safevi husilerin cinayetinden aclikda.Arab-sunni koalisiyonu yemen halkini kurtarmak icin savasda.
    Cevapla
  • ÜNAL 5 yıl önce Şikayet Et
    tunusa rüşvet veriyor selman. kendisi gibi abd ve israil çıkarlarına çalıştırmak için.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle