En düşük emekli maaşı 1000 TL oluyor

2018 yılı emekliler için önemli hakların sağlandığı bir yıl oldu. Bu yıl hakların iyileştirilmesi, emekli vatandaşların geçim sıkıntılarının giderilmesi yönünde önemli adımlar atıldı.

En düşük emekli maaşı 1000 TL oluyor
En düşük emekli maaşı 1000 TL oluyor
GİRİŞ 13.12.2018 09:27 GÜNCELLEME 13.12.2018 09:28
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bu konuda en önemli adımlardan biri de her yıl Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde emeklilere ve SGK’dan gelir veya aylık alan hak sahiplerine yapılan 1.000’er TL tutarındaki bayram ikramiyesi oldu. Bayram ikramiyesinden emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar yararlanmaktadır. Ayrıca SGK’dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine bayram ikramiyesi ödenmektedir.

 

 

Türkiye’ye döviz kurları üzerinden yapılan baskılar nedeniyle yaşanan ekonomik zorluk nedeniyle emeklilerin durumlarının daha fazla iyileştirilmesi için yeni düzenlemeler yapılıyor.

Bayram ikramiyesinin ardından geçtiğimiz hafta TBMM’de Komisyon görüşmeleri tamamlanan torba yasada emeklileri ilgilendiren önemli bir değişikliğe daha imza atılıyor.

 

 

Buna göre eğer torba kanun Meclis’te görüşülüp yasalaşırsa, malullük ve yaşlılık sigortasından ödenen aylıklar ile her ay itibarıyla yapılan ödemeler toplamı, dosya bazında yapılacak ek ödeme dahil 1000 liradan az olamayacak. Böylece yaşam standartları yükseltmiş olacak, her emekli belirli bir seviyede gelir güvencesine kavuşmuş olacak.

KAYNAK: STAR / RESUL KURT
YORUMLAR 7
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    malesef ölüm aylığı alan herkesin maaşı 1000 tl olmayacak yine 1000 tl altı emekli maaşı alan emeklimiz olacak
    Cevapla
  • Ysf 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaşasın
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Sürekli işgöremezlik geliride 1000tl olacakmı
    Cevapla
  • hasan 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim olmadı
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşünün yaşlı bir karı-koca kirada 1000 TL ile ne yapsın . Kıramı ödesin evine yiyecek ve giyecek mi alsın , faturalarını ödesin siz karar verin gerçeki olmak lazım . Yapabilenin en iyisi yapılması .
    Cevapla
  • EMEKLİ 5 yıl önce Şikayet Et
    İntibakları da verilsin lütfen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle