Merakla bekleniyor! Saat 14:00'da açıklanacak

Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın son Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısını bugün gerçekleştirecek. Bir önceki toplantıda faizleri sabit tutan Merkez Bankası'nın Aralık ayı toplantısında da faizlerde değişiklik yapmaması bekleniyor.

Merakla bekleniyor! Saat 14:00'da açıklanacak
Merakla bekleniyor! Saat 14:00'da açıklanacak
GİRİŞ 13.12.2018 09:22 GÜNCELLEME 13.12.2018 09:45

Son toplantısında politika faizini yüzde 24'te sabit tutan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu bugün faiz kararı için yeniden toplanıyor.

Değişiklik beklenmiyor

AA Finans’ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi, 18 ekonomistin katılımıyla sonuçlandı. Ankete katılan ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranında (politika faizi) değişiklik beklemiyor.

25 Ekim’de gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizinde değişiklik yapılmayarak yüzde 24,00 seviyesinde sabit bırakılmıştı.

 

Enflasyonun düşmesi etkili olmuştu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 3 Aralık’ta açıklanan rakamlara göre enflasyon, kasım ayında yüzde 1,44 gerileyerek, yıllık bazda yüzde 21,62 olmuştu. Enflasyonda yaşanan bu gerilemenin ardından dolar kurunda artış yaşanmıştı. Kurda yaşanan bu artışta TCMB'nin faiz indirimlerini tahminlerden erken, belki de 13 Aralık'taki ilk toplantısında gündeme alabileceği beklentisi de etkili olmuştu.

 

Ayrıca bugün açıklanacak "İkinci 100 Günlük Eylem Planı" da izlenecek. Dışarıda ise Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı ve ECB Başkanı Mario Draghi'nin konuşması yatırımcıların takibinde olacak. 

KAYNAK: AA