20 dolarlık ayakkabıyı 600 dolara sattılar!

Amerika'daki bir ayakkabı firması müşteriler üzerinde uyguladığı deneyle ilginç bir sonuca ulaştı, 20 dolarlık ayakkabılar 500-600 dolara satıldı.

20 dolarlık ayakkabıyı 600 dolara sattılar!
20 dolarlık ayakkabıyı 600 dolara sattılar!
GİRİŞ 10.12.2018 17:42 GÜNCELLEME 10.12.2018 17:47
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

ABD'de ucuz ayakkabı satışlarıyla tanınan bir markanın yaptığı sosyal deney duyanları şaşırttı.

 

 

Deneyde 20 dolarlık ayakkabılar lüks bir mağazada sergilendi ve sonuç olarak 500-600 dolara ulaşan uçuk fiyatlarla alıcı buldu.

Türkiye Gazetesi'nden Canan Erarslan'ın haberine göre, 'ucuzcu' olarak bilinen ayakkabı markası Payless'in yetkilileri piyasadaki 500-600 dolarlık ayakkabıların bu değere sahip olamayacağını görüp bir deney yapmaya karar verdiler.

 

 

Yöntem, önce markanın ismini daha havalı hale getiriliyor, sonra lüks bir AVM'de mağaza açılıyor ve son adımda mağaza için organize edilen şık bir davet ile sosyal medya fenomenlerinin ayakkabıları satın alıyor.

BEKLENEN SONUÇ

Sonuç olarak 20 dolarlık ayakkabıya 500 dolar veren müşteriler ayakkabıdan anladıklarını iddia ederek bu uçuk paraları ödeyerek ayakkabıya sahip oluyor. Günün ardından 20 dolarlık ayakkabıya 500 dolar ödeyen müşteriler tek tek aranıyor, işin aslı anlatılıyor ve paraları iade ediliyor. Söz konusu çalışma aslında müşterilerin ne kadar imaj ve marka odaklı olduğunu ortaya koyan bir deney olarak kayıtlara geçiyor.

YORUMLAR 6
  • ben de haklıyım 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne yazık ki bizde de durum aynı. Sezonda 1000 TLye satılan bir mal bir bakıyorsunuz sezon sonunda 199 TLye düşüvermiş. Şimdi 1000 TLye alanlar ne oluyor bu durumda? Verdiğimiz paranın en az %70ini markaya veriyoruz zaten.
    Cevapla
  • vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede de marka meraklısı veya bayağı bi enayi topluluğu,bilassa sanat camiası ve zengin kesim çoğunlukta bulunmaktadır:))
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    herşey lüks mekandan kaynaklanır.
    Cevapla
  • fatih akman 5 yıl önce Şikayet Et
    İmaj herşey.
    Cevapla
  • erdem 5 yıl önce Şikayet Et
    bu türkiyede bazı süpermarketlerde çok iyi uygulanıyor. 10 lira beyaz peynir satmaya çalışıp da satamadıkları peynire 30 tl fiyat etiketi yapıştırdıktan sonra tamamını satan marketler var. sonuç pahalı ürün her zaman iyi demek değildir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle