Yüksek hızlı trenlerle ilgili önemli açıklama!

Yük, yolcu ve lojistik hizmetlerden sorumlu TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü tarafından, yüksek hızlı trenlerde (YHT) yarından itibaren kış tarifesine geçilecek.

Yüksek hızlı trenlerle ilgili önemli açıklama!
Yüksek hızlı trenlerle ilgili önemli açıklama!
GİRİŞ 09.12.2018 10:25 GÜNCELLEME 09.12.2018 12:13
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TCDD'den yapılan açıklamaya göre, kış tarifesi kapsamında bazı YHT'lerin hareket saatlerinde ve sefer sayılarında mevsim koşullarının gerektirdiği doğrultuda değişikliğe gidildi. Yeni tarifeyle ilgili ayrıntılı bilgi kurumun "http://www.tcddtasimacilik.gov.tr" adresinden edinilebilecek.

 

 

ŞEB-İ ARUS İÇİN EK SEFER

TCDD Taşımacılık AŞ tarafından Hazreti Mevlana'nın 745. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenlerine (Şeb-i Arus) Ankara'dan katılacaklar için tedbirler de alındı. Buna göre, 17 Aralık saat 20.05'te Ankara'dan Konya'ya, saat 23.59'da Konya'dan Ankara'ya ek YHT seferi konuldu.

 

 

Konya'dan Ankara yönüne saat 21.20'de hareket eden YHT sadece 10-16 Aralık'ta Konya'dan saat 23.00'te hareket edecek. Ek YHT'lerle Ankara-Konya-Ankara hattında 822 ek koltuk kapasitesi sağlanacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbul harici bahsi geçen şehirlerin her birinin nüfusu İstanbul’un ilçeleri kadar ancak İstanbul da çalışan tren hattı yok
    Cevapla
  • Misafir Sanatçı 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüksek Hızlı Tren hatlarının şehirlerine henüz gelmemiş büyükşehirlerdeki kardeşlerim, bir gün sizin şehrinize de mutlaka gelecektir, ama öncelikle Yüksek Hızlı Tren hattı projelerini incelemelerini isterim, doğrusu Yüksek Hızlı Tren hatlarının ülkenin ekonomik, sanayi, nüfus, turizm ve benzeri kriterler göz önüne alınarak yetkililer Ankara'yı merkez kabul ederek, Ankara-İstanbul,Ankara-Konya,Ankara-Kars,Ankara-İzmir,kısaca işletmede olan ve inşaatları devam eden doğu batı,güney kuzey aksını Yüksek hızlı tren hatları ile donatacakladır. Emeği geçenlere başarılar dilerim...
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Gelecek arkadaslar gelecek merak etmeyin butun iller hizli tren hatlari ile baglanacak. Lakin savunma icin yapilan harcamalar yavaslatiyor, malum butun dunya calkalaniyor guclu olmamiz lazim.
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Hep soz verilen hizli tren kayseriye yozgata sivasa ne zaman gelecek acaba? 2016 deniyordu... 2018 2019 a geldik halen guzergah belirlenmemiş
    Cevapla
  • Cemal 5 yıl önce Şikayet Et
    Konya-Ankara değil, Konya - İstanbul istiyoruz. Koskoca istanbul a günde 3 sefer var ya. Yazık, çok yazık...
    Cevapla
  • Ddd 5 yıl önce Şikayet Et
    Bora sivas konyaya görr istanbula kaç km uzak onu da düşün... sanki ikisi de aynı mrsafe de sivasa yapılmamış..
    Cevapla
  • Bora 5 yıl önce Şikayet Et
    Sivasa 2016 da gelecekti. Yıl 2019 oldu ismi bile gecmiyor siz de 3 sefer var diye üzülüyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle