Yaşlı aylığı bin TL'ye çıkıyor

Yaşlılık aylıklarında 1000 liranın alt sınır olması, işsizlik maaşında 120 gün kesintisiz prim ödeme şartının kaldırılması ve kira artışında TÜFE’nin baz alınması gibi yenilikleri içeren kanun teklifi komisyondan geçti.

Yaşlı aylığı bin TL'ye çıkıyor
Yaşlı aylığı bin TL'ye çıkıyor
GİRİŞ 07.12.2018 16:36 GÜNCELLEME 07.12.2018 17:12
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

K Parti’nin bazı kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasını içeren kanun teklifi Meclis Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Teklifle yaşlılık, malüllük ve ölüm aylığında alt sınır 1000 lira olacak, işsizlik maaşı alabilmek için son 120 gün kesintisiz prim ödemiş olma şartı hizmet akdine tabi olma haline dönüşecek.

Kira bedellerinde TÜFE’nin artış oranının baz alınması ve bebek devam sütü ile şalgamda ÖTV’nin kaldırılması da düzenlemede yer alıyor.

Teklifteki dikkat çeken yenilikler şöyle:

– Hızlı tren ve demiryolu yatırımları için ödeneklerin kullanımı, ulaştırma ve alt-yapı bakanlığından alınıp Hazine ve Maliye bakanlığı’na geçiyor.

– Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulacak.

– Hazine ve Maliye Bakanlığının farklı kira sertifikası türlerinden ihraç yapabilecek.

– Konut hesabına katılanlara devlet katkısı 20 bin liradan 25 bin liraya çıkarılacak.

– Sigortacılık sektöründe yaşanan teminat sorunlarına daha etkin çözüm getirilmesi için Türk Reasürans Anonim Şirketi kurulacak.

– Hayvancılığın desteklanması amacıyla büyük ve küçükbaş hayvan satışından ve sütün satın alınma bedeli üzerinden alınan pay kaldırılacak.

– Türk Hava Kurumu ile sivil havacılıkta görevli pilotların maaşlarının yüzde 70’i gelir vergisinden muaf olacak.

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

YORUMLAR 69
  • CAHAR DUDAYEV 5 yıl önce Şikayet Et
    65 yaşını geçenlere 1.000 tl verilmesine karşı değiliz Karı koca ikisi de yaşıyorsa her iksi de yaşlılık maaşı alabiliyor 2.000 tl eder 6.000 gün prim yatıran insanlar 800 tl alıyorsa itirazımız ona yapsın emekli maaşını 2.500 tl kimsenin itirazı kalmaz
    Cevapla
  • savar 5 yıl önce Şikayet Et
    şu as geri ücretleride halletseniz..özel sektör maaşları bile vermiyor..faturaları yatıramıyoruz zamanında ...
    Cevapla
  • Dursunn 5 yıl önce Şikayet Et
    Primleri çalışan yatırmaz işveren yatırır. Ama sanırım burda yorum yapan çok işveren var. 65 yaşına kadar hiçbir doğru dürüst geliri olmamış insanların bin lira alacak olması neden insanların zoruna gidiyor anlamıyorum. Zaten 65 yaşından sonra ne kadar yaşayacaklar ki. Madem çok buldunuz siz de gidin sigortasız çalışın diğer gelirlerinizi de hibe edin 65 yaşına gelince siz de alın bu maaşı :)
    Cevapla
  • Sevindik mi evet 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu memlekette emekli olan anne babadan kredi çektirmek gibi bir gelenek var.iki cocuk bi hanim ev kira olan asgari ucretli bi abimiz kıtıkıtına gecinirken,bir evde iki emekli nasil gecinemez.bi kere ihtiyaclar emeklilerde daha ekonomiktir.haaa bir evde bi emekli bi ev hanimi varsa anlarim maaslari iyilestirilsin.bugüne kadar üç ayda bi üç kuruş maaş alıp evlatlarina muhtaç olan yaşlilarin da hakki bugün yapılan iyileştirme kimse kusura bakmasin
    Cevapla
  • Sevindik mi evet 5 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkür ederim tüm hakedenler adına.hani babanızın parası olsa herşeyin en iyisini verip seni daha iyi şartlarda yaşatmak ister ya,eminim devlet de baba gibi yapmak ister,olsa hepimizi refaha kavusturmak icin harcardı.yinede şu icinde bulunduğumuz ekonomik şartlarda bu iyileştirme doğruysa ,tekrar tebrik ediyorum vesile olanlari...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle