Dolarda sert düşüş! İşte son rakamlar

Merkez Bankası’nın erken bir faiz indirimine gideceği beklentisi ile yeniden yükselişe geçerek 5,40 seviyelerine çıkan dolar yeni güne 5.32 başladı. Daha sonra yönünü aşağıya çeviren dolar şu sıralarda 5,28 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.01 civarında seyrediyor.

Dolarda sert düşüş! İşte son rakamlar
Dolarda sert düşüş! İşte son rakamlar
GİRİŞ 07.12.2018 17:16 GÜNCELLEME 07.12.2018 17:16
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Dolar/TL’de Merkez Bankası’nın erken bir faiz indirimine doğru ilerlediği endişesiyle başlayan ve küresel satış baskısıyla da hızlanan yükseliş eğilimini önceki gün TCMB ve ekonomi yönetiminin açıklamalarıyla sona erdirmişti.

 

Merkez Bankası’nın “enflasyon odaklı para politikası” söylemlerinin olumlu algılanması ve Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi (FİKKO) para ve maliye politikalarındaki sıkı duruşa devam edileceği açıklamaları ile TL’deki değer önceki gün sona ermiş. Haftabaşında başından beri görülen negatif ayrışma ise önceki gün yerini pozitif ayrışmaya bırakmıştı.

Kur şu dakikalarda 5.34,66 seviyesinden işlem görüyor. Euro/TL ise 6.01 civarında seyrediyor.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 5,3690 lira, avronun satış fiyatı ise 6,1130 lira olmuştu.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Yaman 5 yıl önce Şikayet Et
    Dalga geçmeyin milletle...
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler düşmediği sürece istihdamlar düşecek ve işsizlikler artacaktır. Doğal olarak her ürünün fiyatı da artacak ve asıl kriz o zaman başlayacaktır
    Cevapla
  • yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Faizler inmedikten sonra dolar düşse ne olur, faizde rekor kırdık. Yazık.
    Cevapla
  • Ekonomist 5 yıl önce Şikayet Et
    Bence kabinede ekonomi ve maliye yonetimi ayrilmali, orada check-balance kurulmali, su anki yapi ile toparlanma imkani olmadigini dusunuyorum.
    Cevapla