Son noktayı koydu: Gelecek yıl Türkiye'deler

S-400 ve F-35'lerin Türkiye'ye teslimlerinin yapılıp yapılmayacağına yönelik tartışmalara son noktayı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir koydu.

GİRİŞ 06.12.2018 17:22 GÜNCELLEME 07.12.2018 08:27
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Demir, F-35'lerin teslimatında sorun olmadığını gelecek yıl iki uçağın teslim edileceğini açıklarken, S-400'de ise sürecin devam ettiği o tarafta da masada her hangi bir engelin olmadığını ve takvimin 2019 olarak öngörüldüğünü belirtti.

 

Türkiye'nin siparişlerini verdiği F-35 savaş uçağı ve S-400 savunma füzesine ilişkin takvimlerde bir sıkıntı olmadığını belirten Demir, yerlileştirme konusunda ise çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini aktardı.

'İstiklal ve istikbal mücadelesi'

Türkiye'nin savunma sanayisinde çok önemli projelere imza attığını ve atmaya da devam edeceğini dile getiren Prof. Dr. Demir, ''Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konuya verdiği önem herkes biliyor. O yüzden bu kararlıkla birlikte Türkiye'nin yerli ve milli sistemlerden vazgeçmesi geçmesi söz konusu değil. Bunların artan oranlarda devam ettiriyor olacağız. Bu bizim istiklal ve istikbal mücadelemizde olmazsa olmazımızdır.'' diye konuştu.

F-35'ler gelecek yıl Türkiye'de

F-35 savaş uçaklarının teslimatına ilişkin de konuşan Prof. Dr. Demir, ''F-35 uçaklarından iki tanesi teslim alındı. Amerika'da eğitimlerimiz devam ediyor. Gelecek yıl iki uçağımızın Türkiye'ye geleceğini söyledik. Bu konuda şu anda ortada resmen bir engel yok.'' dedi.

S-400'le ilgili masada engel yok

Aynı şekilde S-400'le ilgili sürecin devam ettiğine de vurgu yapan Prof. Dr. Demir sözlerini şöyle sürdürdü;

''Teslimatını gelecek sene bekliyoruz. Sürecimizde bir aksama yok. Çeşitli ortamlarda şu an yapılan tartışmalar teknik anlamda bizi ilgilendirmiyor. Çünkü biz işin teknik yönüne bakıyoruz. Teslimat süreciyle ilgili bizim bulunduğumuz masalarda hiç bir engel ve tartışma yok.''

Hava savunması millileşiyor

Hava savunma sistemlerinin yerlileştirilmesi ve millileştirilmesi noktasında da çalışmaların olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Demir, ''Hava savunma katmanlı bir sistem. O yüzden tek bir silahla hava savunmanızı yapamıyorsunuz. Onun için çeşitli tehditlere karşı hava savunma sistemlerinizi geliştirmeniz lazım.'' dedi.

İHA'da yüzde 100'e yaklaşıldı

Askeri ekipmanlarda yerlilik oranının yüzde 65'lere çıktığını da belirten Prof. Dr. Demir, bu oranı daha da arttırmanın gayreti içerisinde olduklarını İHA'da ise bu oranın yüzde 100'e ulaştığınıifade etti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 10
  • isbirto 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Her ay her hafta bir oyun peşinde o zamana da bir bahane bulur
    Cevapla
  • Mahmut 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok ciddiyim S-400 alırsak hava savunma alanında çok iyi yerlere geliriz. Tıpkı İHALAR VE SİHALAR gibi...
    Cevapla
  • küresel güç TR 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olmayan mal hiç ilgimi çekmiyor, reisin bir bildiği vardır elbet bunların insansızlarını üretecek inşallah.
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Yerli olmalı bunlarda uçakların içine yabancılar uçakların içine sinyal veren her hangibibir cihaz koyabilir
    Cevapla
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD Türkiyeye verdiği silahları elektronşk kodlarına girerek kontrol edebiliyor - Türkiyenin çin rusya ingiltere yardımıyla kendi 5. nesil uçak ve füze sistemi geliştirmesini istemez. Türkiye f35 leri rusya iran gibi ülkelere karşı kullanacağını bilerek almalı. abd de bunu istiyor. Türkiyenin s400 alması abd nin lehine bir nato müttefiki s400 leri detaylı inceleme imkanına sahip olacak - cia ajanları türk subayı kılığında s400 lerin zayıf noktalarını tespit edebilir. en önemlisis s400 ler f35 lere karşı ne derecede etkili
    Cevapla
  • kerimm 5 yıl önce Şikayet Et
    Yunanistanda s300 var gider onları inceler. bunlar komplo teorisi
    Cevapla
  • abc 5 yıl önce Şikayet Et
    Ruslar S-500 de üretti bekir kardeş. Abd senin dediğin gibi S-400 leri incelemeleri sadece vakit kaybı olur onlar için
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle