Yıldız Holding ABD'li devden ayrılıyor

Yıldız Holding, ABD'li gıda markası Kellogg's ile ortaklığını sona erdiriyor.

Yıldız Holding ABD'li devden ayrılıyor
Yıldız Holding ABD'li devden ayrılıyor
GİRİŞ 04.12.2018 15:28 GÜNCELLEME 04.12.2018 15:30
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz hafta Dünya Gazetesi’nde, Yıldız Holding ve ABD'li Kellogg's arasındaki ortaklığın bittiğine dair yayınlanan haberin ardından, Para Dergisi’nde yayınlanan haberde, Kellogg's’un Türkiye'de sadece kahvaltılık gevrek üretmek istemeyip; yeni ürünlerle pazar payını güçlendirmek istemesi sebebiyle ayrılığın yaşandığı belirtildi. 

 

 

Yıldız Holding bünyesinde faaliyetlerini sürdüren United Biscuits, Ülker, Godiva ve Demet's gibi markaların Kellogg's’un bazı ürünleriyle dünyada rakip olduğu biliniyor. Yıldız Holding ile yapılan ortaklık gereği, İstanbul Pendik'teki fabrikada üretimini sürdüren markanın dünyadaki en büyük rakiplerinden biri Nestle ise Türkiye'de yeni yatırımlarla büyümesini sürdürüyor.

Kellogg's’un üretimi çeşitlendirme yönündeki talebinin Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker tarafından kabul görmediği belirtilirken; "Hem ortak hem rakip olamayız. Biz hisselerimizi size devredelim, ortaklık bitsin" dediği öne sürülüyor. Yeni süreçle ilgili Kellogg's’un üretim yaptığı fabrikanın Yıldız Holding'de kaldığı, resmi ortaklığın bittiği ama Kellogg's’un kiracı olarak üretime devam edeceği de söylenenler arasında.

 

 

Ürünlerin dağıtımını Yıldız Holding’in sürdüreceği ve Ülker markasıyla kahvaltılık gevrek üretimine girilip girilmeyeceğinin ise henüz netlik kazanmadığı konuşuluyor.

KAYNAK: DÜNYA GAZETESİ
YORUMLAR 6
  • mekkeli yasir 5 yıl önce Şikayet Et
    benim tek bildiğim ülkerin mamullerinin fiyatının çok arttığı
    Cevapla
  • Belde 5 yıl önce Şikayet Et
    Yabanvi ortak demek urunu zedeler. Yerli kalmak kendi isim ve marka degerimizi korumak gerek. Yabancilarin ne kattigi bilinmez
    Cevapla
  • gresunlu 5 yıl önce Şikayet Et
    once vatan gerisi teferruat
    Cevapla
  • Samii 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu mu vatansever. Eski işçilerini işten çıkarıp işkurdan devlet desteğiyle işçi alıyor. Çıkan işçilerde işsizlik maaşı alarak devlete ayrıca yük oluyor.
    Cevapla
  • Musti 5 yıl önce Şikayet Et
    Benim haberden anladığım şu,;yani diyorki biz ortağız rakip olamayız fabrika benim olsun sen kira ödeyip üretime devam et, ben ürettiğin ürünü dağıtırım. eee ne anladık rakip olamayız ama ben ürününü dağıtırım,üretmen içinde fabrikayı sana kiralarım oldum şimdi?. Bu nasıl rekabet başka türlü anlayan varsa anlatsın lütfen.
    Cevapla
  • bravo yıldız gıda 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD li gıda sirketlerine böyle davranicak çok isadami lazim sadece yıldız holding degil gerci rakip ortak olmaz desede bunlara firsat verilmemeli hem ekonomimize hem gıdamiza hem siyasetimize müdahale imkani sunmayin sunlara kanimizla kurduk bu ülkeyi 5 kurusluk ABD dolari kazanmak icin koskoca vatani satmayin tesekkürler YILDIZ HOLDİNG aldigin kararin sebebi rakip yaratmammak olsada yinede tesekkürler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle