Süleyman Soylu, polis ve bekçi alımları ile ilgili müjde verdi! Başvurular ne zaman?

Trafik Motosikletleri Teslim Törenine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bekçi ve polis alımları hakkında önemli bilgiler verdi. Trafik polisi ve bekçi eksikliğini tamamlamak üzere yakın zamanda İçişleri Bakanlığı bünyesine yeni alımlar yapılacağını belirtti. İşte detaylar...

Süleyman Soylu, polis ve bekçi alımları ile ilgili müjde verdi! Başvurular ne zaman?
Süleyman Soylu, polis ve bekçi alımları ile ilgili müjde verdi! Başvurular ne zaman?
GİRİŞ 05.12.2018 09:22 GÜNCELLEME 05.12.2018 09:22
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Trafik Motosikletleri Teslim Töreni'ne katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, trafik polisi ihtiyacının giderilmesi için özellikle İstanbul’a yeni alımların yapılacağını belirtti. Emniyet bünyesinde personel sayısının artacağını söyleyen Soylu, "Trafik personelimizin hem sayısını artırmaya hemde uzmanlaşmalarına ağırlık verdik. Arkadaşlarımıza özel eğitimler veriyoruz. Bunları Mersin, Eskişehir gibi ana eğitim merkezlerinde gerçekleştiriyor ve trafik polislerimizin eğitimli bir şekilde göreve başlamalarını sağlıyoruz. Trafikte görevli arkadaşlarımızı başka birimde de görevlendirmemeye gayret gösteriyoruz. Sürücü belgesi ve pasaport işlemlerini Nüfus Müdürlüklerine araç tescil işlemlerini de noterlere teslim etmiştik. Bu birimlerden boşa çıkan arkadaşlarımızı da trafik hizmetlerinde görevlendirilmek üzere bu birimde ki personel sayımızı da artırdık. Önümüzde ki günelerde toplam 6 bin 600 personel daha emniyet teşkilatımıza Aralık'ın yarısından sonra katılacak. Bunun bin 500 tanesini tekrar trafiğe vereceğiz. Özelikle İstanbul'a 400, 500 sadece şehir içi trafik polisi nakledeceğiz” diye konuştu. Peki alımlar ne zaman yapılacak?

 

TRAFİK POLİSİ ALIMI NE ZAMAN?

İçişleri Bakanlığı Emniyet teşkilatına önümüzdeki günlerde 6.600 personel alımı daha yapılacağı açıklandı. Trafik polisi olarak 1500 kişi görevlendirileceği belirtildi. İstanbul’da görevlendirilecek personel sayısı ise 400-500 aralığında olduğu açıklandı.  2016 yılında 2.712 olan trafik polisi sayısı 4.918 personele çıkardığı belirtildi.

 

HEDEFİMİZ İSTANBUL ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİNİ BELEDİYELERE DEVRETMEK

İstanbul şehir içi trafiğinin zaman içerisinde belediyelere devretmeyi planladıklarını söyleyen Soylu "Hedefimiz İstanbul'da şehir içi trafiği aslında belediye ile eş güdüm şeklinde ilk başta yürütmek daha sonrada onlara devretmektir. Jandarmamızda da 2016 yılında 2 bin 712 olan trafik personeli sayımızı bugün alımını yaptığımız motosiklet ekipleriyle beraber toplamda yüzde 81'lik artışla 4 bin 918 personele çıkarmış oluyoruz. Hepimiz bir gayretin içerisindeyiz. Bunun herkes tarafından fark edilmesini ve bilinmesini istiyorum. Trafik meselesi vatandaşlarımızın gayretiyle çözülecek bir meseledir” dedi.

YENİ BEKÇİLER GÖREVE BAŞLAYACAK

Bekçi alımlarında ise Şubat ayı sonuna kadar 2.800 bekçi alımına ek olarak 1200 bekçi daha göreve başlayacağı açıklandı. Yeni alımların başvuruları ile bilgi verilmedi.

YORUMLAR 2
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Trafikte belediyeye geçerse yerel secimler sahada kızışır. :) hizmet alanı artıyor nede olsa.
    Cevapla
  • Tamer 5 yıl önce Şikayet Et
    Polisin derdi bu değil sayın bakan polise 3600 ü ne zaman vereceksiniz ondan bahsedin
    Cevapla