AB resmen onay verdi! Zam geliyor...

Avrupa Parlamentosu (AP) Sivil Özgürlükler Komitesi, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin uyguladığı vize ücretlerinin 60 avrodan 80 avroya çıkartılmasını içeren yasa tasarısını onayladı.

AB resmen onay verdi! Zam geliyor...
AB resmen onay verdi! Zam geliyor...
GİRİŞ 04.12.2018 06:25 GÜNCELLEME 04.12.2018 06:27
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Brüksel'de bir araya gelen AP Sivil Özgürlükler Komitesi, AB vize  kurallarının güncellenmesini görüştü.

 

 

Toplantı sonunda yapılan oylamada, komite üyeleri 15'e karşı 27 oyla  vize kurallarını değiştirmeye yönelik yasa tasarısını kabul etti.

Tasarıya göre, AB'nin 100'ün üzerinde ülke vatandaşlarına uygulanmakta olduğu seyahat vizesi ücretlerinde değişiklik yapılacak.

 

 

AB ülkelerine vize başvurularında alınmakta olan 60 avroluk ücret 80  avroya çıkartılacak.

Söz konusu ücret, AB vatandaşlarının aile üyeleri, öğrenciler,  araştırmacılar ve 12 yaşın altındaki çocuklardan alınmayacak.

Sanatçılar, profesyonel sporcular ve sık seyahat edenler için çoklu  giriş vizeleri imkanı sağlanacak.

Seyahatten 9 ay öncesine kadar vize başvurusu yapılabilecek.

Vize başvurusu sırasında seyahat dönemine ilişkin sağlık sigortası  talep edilmeyecek.

Düzenlemenin yasalaşması için Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda  oylanması ve AB Konseyi'nin onayı gerekiyor.

Schengen bölgesi, 26 Avrupa ülkesinden oluşuyor. 60'tan fazla ülke  vatandaşı Schengen bölgesi ülkelerine vizesiz seyahat edebilirken 100'ün üzerinde  ülke vatandaşlarından ise vize talep ediliyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 9
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben 19 yıldır pkk destekçilerine ambargo uyguluyom - ab abd ürünü hiç bir şey almıyorum - ha alman arabası almışsın ha pkk ya silah alması için para vermişin ha amerikan telefonu almışsın ha deaş a bomba vrmişsin müslümanları öldürsün diye - aynı
    Cevapla
  • Akkoyun 5 yıl önce Şikayet Et
    80 evro olsa ne olur sanki vize,mi veriyorsunuz vize zenginlere onlar icin 80 euro cerez parasi.
    Cevapla
  • ercan 5 yıl önce Şikayet Et
    bizede elini kolunu sallayarak geliyor bu ab vatandaslari,bize vize uygulayan her ülkeye bizde vize uygulamaliyiz.ayni fiyattan hatta daha fazla olmali.
    Cevapla
  • milletin ferdi 5 yıl önce Şikayet Et
    Boş ver biz kolaylık gösterelim, çok turist gelsin, burada daha çok döviz bırakırlar. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyelim. Oralara gideceklerin de gitmemeleri için bir bahaneleri daha olsun.
    Cevapla
  • Yakub 5 yıl önce Şikayet Et
    Şu bir gerçek! Avrupa mecbur Türkiye'ye GELECEK çünkü Avrupanın tarihi bizde! Bu yüzden Türkiye vize harçlarını derhal 85 euro ya çıkarmalı. Biz zaten turistlerden pek bir para kazanmıyoruz. Batı Avrupa ülkeleri 1 turistten bize bakış 3 misli fazla para kazanıyor çünkü ekonomisinde organizeli düzenbaz brüt hesabı var.
    Cevapla
  • ***** 5 yıl önce Şikayet Et
    ben bunlarda enfilasyon yok bilirdim bizden beterler ülkenizi sevin sahip çıkın Reisi MUMLA ARARSIZ birbirimize sahip çıkalım koruyalım kötülük düşünmeyelim yapmayalım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle