Berat Albayraktan enflasyon açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak sert düşüş gerçekleştiren enflasyon verilerine ilişkin açıklamalarda bulundu

Berat Albayraktan enflasyon açıklaması
Berat Albayraktan enflasyon açıklaması
GİRİŞ 03.12.2018 10:42 GÜNCELLEME 03.12.2018 11:14
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kasım ayında yüzde 1,44 azalan enflasyon rakamlarını değerlendirdi. Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Albayrak'ın sözleri şöyle:

"Tüketici Fiyat Endeksi, Kasım'da bir önceki aya göre %1,44 düştü. Üretici Fiyatlarında da %2,53 düşüş gerçekleşti. Çekirdek enflasyon ise %24.34'ten %20.72'ye geriledi.

 

 

Bu tablo enflasyonda düşüşün güçlü bir şekilde başladığını ve bu düşüş eğiliminin süreceğini göstermektedir.

Kasım ayı enflasyon rakamları, Eylül ayındaki yüksek enflasyon sonrasında atılan adımların ve Enflasyonla Topyekun Mücadele programının başarısını ortaya koymuştur.
 
Dengelenme süreci kur ve faizlerden sonra enflasyon rakamlarında da etkisini göstermeye başlamıştır.

Fiyatlardaki köpüğün ortadan kalkmaya başladığı bu süreci, para ve maliye politikalarımızdaki güçlü duruş ile desteklemeye devam ediyoruz.
 
Dengelenme süreci etkisini Aralık ayında da gösterecek. YEP’teki 2018 hedefimizi yakalayacağımızı öngörüyoruz.

2019’da, özellikle Cumhurbaşkanlığı sisteminin sağladığı güçlü koordinasyon ile, tüm bakanlıklarımızla birlikte enflasyonla mücadelede başlattığımız yapısal adımları daha da ileri taşıyacağız." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 23
  • ALPARSLAN 5 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyonun belini kırdık hamdolsun. Daha bu ne ki Aralık ayında da enaz %20 düşüş bekliyoruz. Enflasyonla topyekün mücadele meyvelerini vermeye başladı..
    Cevapla
  • B.Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    %20 düşüş mümkün mü kardeşim biraz mantıklı olalım ayrıca bu enflasyonla mücadeleyi çoğu firma satışlarını arttırmak için kullanıyor ve fiyat indirimi falan da yapmıyor sadece rakamlarla oynuyor.
    Cevapla
  • Harun 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Bakanım Sizi çok seviyoruz ama enflasyondaki düşüş 1.44 Bence gerçeği yansıtmıyor çok ürüne %50 hatta %100 zam gelen ürünler var Birçok kişi fırsatçılık yapıyor memurlar dört gözle enflasyon farkını bekliyordu Tabii ki ülkemiz için hayırlısı olsun ama Enflasyonun bu kadar düştü ne inanamıyoruz
    Cevapla
  • muro 5 yıl önce Şikayet Et
    markete pazara cıkamaz olduk
    Cevapla
  • Mehmet Emir 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışanlar üç kuruş fazla enflasyon farkı alacaktı onu da araba, mobilya, beyaz eşya vergisini düşürerek elinden aldınız. Millet gitsin araba kaportası gevlesin artık.
    Cevapla
  • Nihat AYDIN 5 yıl önce Şikayet Et
    Gerçek rakamları yansıtmıyor gerçek bir piysa araştırmasım değerlendirmesi değil limon portakala göre bir oran bu. Yeni yılda yapılacak maaşlara yapılacak zammı düşürmek için açıklanmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle