ASELSAN çölden "Zafer" çıkardı

ASELSAN tarafından geliştirilen en yeni silah sistemlerinden Sarp-Zafer, ilk sınavını Katar'da verdi.

GİRİŞ 02.12.2018 11:34 GÜNCELLEME 02.12.2018 11:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

ASELSAN'ın Uzaktan Komutalı Silah Sistemi ürün ailesinin en yeni üyesi Sarp-Zafer, Katar'da askeri makamlar tarafından yoğun testlere tabi tutuldu.

 

 

Sarp-Zafer, yurt içi ve dışı kullanıcılardan gelen geri beslemeler ve ortaya çıkan operasyonel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirildi.

Sistem, farklı son kullanıcı birliklerden gelen talepler doğrultusunda Nurol Makina'nın Yörük 4x4 zırhlı muharebe aracı ile birlikte çöl şartlarında gerçekleştirilen atışlı saha testlerini başarıyla tamamladı.

 

 

Araç içinden mühimmat takviyesi

Sarp-Zafer, araç içinden mühimmat yükleme yeteneği ve düşük siluet gibi öne çıkan özelliklere sahip bulunuyor.

Araç içinden mühimmat yükleme yeteneği, mühimmat bittiğinde personelin zırhlı aracın dışına çıkmasına gerek kalmadan takviye yapmasına imkan sağlıyor. Oldukça düşük bir siluete sahip olan Sarp-Zafer, özellikle meskun mahal operasyonları için tasarlandı.

Gelişmiş uzaktan komuta ve gözetleme imkanı sağlayan Sarp-Zafer, atış yapan personelin ortam farkındalığını artırarak güvenliğini en üst seviyeye taşıyor. Yüksek stabilizasyon, otomatik hedef tespit ve takip yeteneği sayesinde hareket halinde ve hareketli hedefleri yüksek isabetle etkisiz hale getiriyor.

En önemli ihraç ürünlerinden

Gündüz ve gece görüş, lazerle mesafe ölçme ve lazer işaretleme yeteneklerine de sahip Sarp-Zafer’in meteorolojik bilgiler ve mühimmat tipine göre otomatik balistik düzeltme yeteneği de bulunuyor.

Uzaktan Komutalı Silah Sistemleri, ASELSAN'ın en önemli ihracat ürünleri arasında yer alıyor. Söz konusu silah sistemleri birçok ülkenin güvenlik birimleri tarafından aktif biçimde kullanılıyor.

Yörük ile birlikte ilk ihracat

Katar'da gerçekleştirilen atışlı saha testlerinin yurt içinde ve dışında imzalanması hedeflenen yüksek adetli sözleşmeler için önemli bir referans olacağı değerlendiriliyor.

Zırhlı kara aracı üreticilerinden Nurol Makina, Katar'dan Ejder Yalçın ve Yörük zırhlı muharebe araçlarını kapsayan yüksek adetli bir sipariş almıştı. Sipariş kapsamında çeşitli konfigürasyonlardaki araçlar için farklı donanımlar ve Sarp-Zafer'in de yer aldığı çeşitli silah sistemleri kullanılacak.

Böylece hem Yörük 4x4 hem de Sarp-Zafer ilk ihracat başarısına ulaşacak.

YORUMLAR 15
  • HamidiyeSüvarisi 5 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun.Durmak yok Yola Devam.Müslümanların umudu Büyük Türkiyemizdir.
    Cevapla
  • chingiz abdullaev 5 yıl önce Şikayet Et
    ben de hazirim.
    Cevapla
  • Vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyen'n,n en acil ihtiyacı uçak/helikopter/tank motoru bunları ne kadar çabuk üretirsek gerisi çorap söküğü gibi gelir .Batı ve Amerika bizi şimdi zamanında yapmadıgımız motor yüzünden tehdit ediyor dışarıya silah satırmıyor. Silah sanayinde öncelikli olarak 7/24 gece-gündüz 3 vardiya halinde bu sorun çözülmeli AK DENİZDE sular ısınmadan bunlara çok ihtiyaç hedef % 100 yerlilik olsun Allah yüzümüzü düşmanlarımıza karşı güldürsün.
    Cevapla
  • uzun menzil 5 yıl önce Şikayet Et
    sarp sistemlerine füzeler ve radar eklenmeli. hava hedefleri de füzelerle yoğun ateş altına alınmalı.
    Cevapla
  • kaptan 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar güzel seyler elbette olmasi da gereken seyler lakin CAYDIRICI GÜC bunlar la olmuyor FÜZE cesitlligimiz cok az füze savunmasi cessidi menzili olarak ciddi bir atak yapilmali IRAN in dahi füze sayisi bizi 5 e katliyor FÜZE alaninda cok geri de kalmis bir ülkeyiz
    Cevapla
  • çok doğru 5 yıl önce Şikayet Et
    rusya, afganistan işgalinde omuzdan atılan füzeler yüzünden çok fazla uçak ve helikopter kaybetti. Bu yüzden çekilmek zorunda kaldı. Aynen katılıyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle