ABD'den Türkiye'ye küstah mesaj! F-16 ve Black Hawk veremeyiz

ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Kongre'ye sunduğu gizli ibareli raporda Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının yalnızca F-35 teslimatını değil, diğer ABD'li şirketler tarafından üretilen CH-47F Chinook helikopteri, F-16 uçakları ve UH-60 Black Hawk helikopterlerinin alımını da etkileyebileceği belirtildi.

GİRİŞ 29.11.2018 07:51 GÜNCELLEME 29.11.2018 16:26
Bu Habere 106 Yorum Yapılmış

'Washington, Rusya'dan (S-400) satın alırsa Türkiye'nin F-35 programındaki rolü riske girer' başlıklı Bloomberg haberine göre Pentagon'un Kongre'ye sunduğu 'gizli' ibareli raporda Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almasının yalnızca F-35 teslimatını değil, diğer ABD'li şirketler tarafından üretilen CH-47F Chinook helikopteri, F-16 uçakları ve UH-60 Black Hawk helikopterlerinin alımını da etkileyebileceği belirtildi.

 

 

ABD merkezli Bloomberg'in haberine göre raporda, 'Türkiye her ne kadar önemli bir program partneri olsa' ve F-35 jetlerine 2002'den bu yana 1.25 milyar dolardan fazla bir yatırım yapmış olsa da, 'Pentagon yönetiminin Türkiye'nin F-35 programının 8 partner ülkesinden biri olmaya devam edip etmemesi konusunda S-400 alımı nedeniyle yeniden değerlendireceği' belirtildi.

"Türkiye hükümeti S-400 tedariki konusunda anlaşmaya vardığını açıkça ve tekrar tekrar belirtti" denilen raporda, S-400 alımının '2019 Temmuz'u gibi erken bir sürede' gerçekleşeceği ifade edildi.

 

 

'TÜRKİYE, ON YILDIR SÜREN, MÜZMİN HAVA VE SAVUNMA SİSTEMİ ARAYIŞI NEDENİYLE KIZGIN'

Raporda ayrıca, Türkiye'nin 'on yıldır süren müzmin hava ve füze savunma sistemi arayışı nedeniyle sinirlenmiş' olduğu savunuldu.

ABD arasındaki ikili ilişkilerdeki gerginliklere rağmen Türkiye'nin Washington'a karşı 'birçok konuda yapıcı bir askeri partner' olduğu belirtilerek, ülkede '2 binden fazla ABD askeri ve onlarca hava ve radar sistemlerinin bulunduğu' kaydedildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada S-400 alımına ilişkin "Anlaşma yapıldı. Bunu iptal edemem. Fakat daha fazlasına ihtiyacımız var. Bunları da müttefiklerimizden satın almayı tercih ederim" ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 106
  • ABD PARASI YÜKSEK 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu ABD Istedi zaman Suriyede Ortadoğuda Savaş Çıkartıyor istedi zaman Doları Yükseltiyor Şimdide Irana Amborgo Uyguluyor FED Faizleri Yükseltecekmis
    Cevapla
  • arda 5 yıl önce Şikayet Et
    silahın arkasında yürek lazım,amerikalıların yani işsizlerin son tercihi maaşlı askerlik,para almasalar hepsi kaçarlar korkudan..
    Cevapla
  • hasan ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Biz süngü takmasini cok iyi biliriz ve kime dogrultacagimizi bizdende iyi siz bilirsiniz:?
    Cevapla
  • Konyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerika eşek gibi verecek ayak yapıyor ve f 16 türkiyede zaten üretiliyor saçmalamışlar
    Cevapla
  • Akkoyun 5 yıl önce Şikayet Et
    Gidelim amerikayi vuralim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle