Emekliye 3 müjde birden

2019’da emekliye seyyanen zam yapılacak. Aylık bağlama oranlarındaki farklılık giderilecek ve ek ödeme ikiye katlanacak.

Emekliye 3 müjde birden
Emekliye 3 müjde birden
GİRİŞ 28.11.2018 07:33 GÜNCELLEME 28.11.2018 07:34
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Son yıllarda yapılan düzenlemeler, seyyanen artışlar ve bankaların verdiği promosyonlarla, emeklilerin ücretlerinde iyileştirmeler yapıldı. Şu anda da masada olan 3 ayrı formülle emekli maaşları arasındaki dengesizliklerin giderilmesi hedefleniyor. 

 

 

1- İKİ KAT EK ÖDEME 

Mevcut düzenleme kapsamında, bu yıl maaşı bin 18 liranın altında olan emeklilere yüzde 5, üstünde olanlara yüzde 4 ek ödeme veriliyor. Yüzde 8'lik teklif hayata geçirilirse, maaşı 2 bin lira olan emekliye 80 lira (2 bin x yüzde 4) ek ödeme verilirken, bu tutar 160 liraya (2 bin x yüzde 8) yükselecek. Düzenleme hayata geçerse maaşlar 30 ile 368 lira arasında artacak.  

 

 

2- SEYYANEN ZAM 

Emekliler zam oranını merakla beklerken; 150 bin SSK ve Bağ-Kur'luya da ekstra zam yapılacak. Maaşı bin liranın altında olan emeklilere seyyanen zam için yasa çıkarılacak. Tasarı,  yıl başına kadar Meclis'e gelecek. Yasanın çıkmasıyla bin liranın altında maaş alan kalmayacak. 150 bin SSK ve Bağ-Kur emeklisine seyyanen zam, düzenleme yapılır yapılmaz yürürlüğe girebilecek ya da ocakta rutin artışla aynı anda uygulanabilecek. 

3- HESAP DEĞİŞECEK 

Emekli aylıklarını iyileştirmek için ikinci formül, zam farklılıklarının ortadan kaldırılması. Sosyal güvenlik kurumlarının tümü SGK çatısı altında birleştirildi. Ancak gerek emeklilik hesaplamaları, gerek zam kararları hâlâ farklı uygulanıyor. Bağ-Kur ve SSK emeklileri enflasyonu beklerken, Emekli Sandığı emeklileri toplu sözleşmeye bağlı bulunuyor. Tüm emeklilerin toplu sözleşmeyle belirlenen rakam üzerinden zam alması için çalışmalar devam ediyor.

KAYNAK: GÜNEŞ
YORUMLAR 5
  • kimyaci 5 yıl önce Şikayet Et
    emekli öğretmen maaşlarında kamu-özel sektör ayrımı kalksın lütfen
    Cevapla
  • Emekli 5 yıl önce Şikayet Et
    Düşük olan ssk emekli maaşları, asgari ucretilen esitlensin.
    Cevapla
  • huseyin Y. 5 yıl önce Şikayet Et
    Yüzde yerine tüm emekliye seyyanen zam yapılsın fazla çalışanın maaşı zaten yüksek aradaki farkı açmak bilmem sizce uygunmu. En doğrusu ne sis yansın ne kebap ver az maaş alanda yesin.
    Cevapla
  • kerim kaygusuz 5 yıl önce Şikayet Et
    emekli maaşları ayni sviyede olsun
    Cevapla
  • H.B.V 5 yıl önce Şikayet Et
    SSK veya BAĞKUR,lular arasında Maaş eşitliği sağlanıp en düşük emekli Aylıkları eşit seviyeye getirilsin..çünkü Bağkurlular hem yüksek prim ödüyor hemde Fazla gün sayısından emekli oluyor.
    Cevapla