Emekli bayram ikramiyesine enflasyon ayarı! Bin lira ikramiye artacak mı?

2018 yılında başlayan emekliye bayram ikramiyesinin her yıl enflasyon oranında zamlanması gündemde. Talep karşılık bulursa Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde her emekliye verilen bin ikramiye tutarı artış gösterecek. Peki, emekli bayram ikramiyesi 2019 yılında ne kadar olacak?

Emekli bayram ikramiyesine enflasyon ayarı! Bin lira ikramiye artacak mı?
Emekli bayram ikramiyesine enflasyon ayarı! Bin lira ikramiye artacak mı?
GİRİŞ 03.12.2018 12:52 GÜNCELLEME 03.12.2018 12:52
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

12 milyon emeklinin ve vefat eden kişinin emekli maaşını alan dul ve yetimlerin bayram öncesinde yüzünü güldüren bayram ikramiyesi tutarının artması gündemde. Yeni yıla yaklaşırken enflasyon zamlarının yoğun şekilde yer aldığı gündemde yer alan konu emekli ikramiyelerinin de enflasyon farkı tutarında zam alması oldu. Türkiye Emekliler Derneği tarafından yapılan çağrı doğrultusunda bayram ikramiyelerinin zam alıp almayacağı merak konusu oldu. Peki, en az enflasyon oranında zamlanması beklenen emekli bayram ikramiyeleri 2019 yılında ne kadar olacak? SGK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklilerinin yaralandığı emekliye bayram ikramiyesi son gelişmeler haberimizde...

 

 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile 2018 yılı Ramazan Bayramı öncesinde ödenmeye başlanan emekli bayram ikramiyesinin her yıl düzenli olarak ödenmesi karar bağlanmıştı. Her emekliye kesinti yapılmaksızın ödenen bin lira bayram ikramiyesinin enflasyon oranında artış gösterip göstermeyeceği merak konusu oldu.

 

 

Emeklilerden gelen bu zam çağrısını Türkiye Emekliler Derneği Başkanı Kazın Ergün duyurdu. Yeni yılda emekli maaşlarına yapılan artış oranında bayram ikramiyelerinin da artırılmasının altını çizen Ergün; "İkramiyelerin en az enflasyon oranında artırılmasını talep ediyoruz. Bununla birlikte gelir ve aylıklarla birlikte her yıl artan sosyal yardımlar gibi emekli bayram ikramiyeleri de bir artış sistemine endekslenmelidir. Hükümetin bu haklı talepleri değerlendireceğine inanıyoruz." dedi. 

BAYRAM İKRAMİYESİ NE KADAR?

Her emekliye herhangi bir kesinti yapılmaksızın ödenen bayram ikramiyesi dini bayramlar olan Ramazan ve Kurban Bayramları öncesinde bin lira olarak veriliyor. Bayram ikramiyesi almak için herhangi bir başvuru gerekmiyor. Emekli bayram ikramiyeleri dini bayramlar öncesinde, emekli maaşlarının alındığı hesaba otomatik olarak yatırılıyor. 

BİN LİRADAN EKSİN ÖDEME ALANLAR...

Sigortalı kişinin vefatı sonrasında onun üzerinden aylık almakta olan dul ve yetim hak sahiplerinin bayram ikramiyesi ödemesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenir.

Örneğin;

eşinin vefat etmesi nedeniyle %50 hisse oranı ile eşe, %25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde;

1.000 TL tutarındaki bayram ikramiyesi hak sahiplerine hissesi oranı esas alınarak ödeneceğinden, eşe 500 TL, yetim çocuğa ise 250 TL veriliyor.

KİMLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALIR?

Ramazan ve Kurban bayramları öncesinde ödenen emekli bayram ikramiyesini;

- SSK emeklileri,

- Bağ-Kur emeklileri,

- Emekli Sandığı emeklileri,

- Yaşlılık aylığı,

- Vazife malullüğü aylığı ve Malullük aylığı, 

- Ölüm aylığı, sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri,

- Şehit yakınları,

- Gaziler ve muharip gaziler,

- Güvenlik korucuları,

- Şampiyon sporcular,

- Terörden zarar gören sivil vatandaşlar alabiliyor.

YORUMLAR 5
  • Fedakar 5 yıl önce Şikayet Et
    Çalışan memura verilmesin zaten 3 bin küsür alıyoruz yeter bize asgari ücretliye ve emekliye versin
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah Devletimizden Razi olsun önçleri böylemiydi...
    Cevapla
  • H.B.V 5 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyon oranında ise 1200 - 1250 Tl arası olması lazım.
    Cevapla
  • DEVAM Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Reis'imizin, Memura Bayram ikramiyesi konusunu ele alacağını düşünüyorum
    Cevapla
  • DEVAM Devam 5 yıl önce Şikayet Et
    Veeee çalışan memura'da BAYRAM İkramiyesi istiyoruz çocuk okutuyoruz hatta çocuğunuz çocuğu üniversitede ojuyor benim üç çocuğunun üçüde üniverditede okuyor Memur'un hakkıdır Bayram ikramiyesi
    Cevapla