İmzaları attılar ama ne gazları var ne paraları

İsrail-İtalya boru hattı için anlaşma imzalandı. İsrail’in enerji bakanı, finansörü olmayan projeyle ilgili ”Bizim gazımız bu hattı dolduramaz” dedi.

İmzaları attılar ama ne gazları var ne paraları
İmzaları attılar ama ne gazları var ne paraları
GİRİŞ 27.11.2018 09:40 GÜNCELLEME 27.11.2018 09:42
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İsrail, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve İtalya, Doğu Akdeniz gazının Avrupa'ya Akdeniz altından yapılacak boru hattıyla gönderilmesi için işbirliği anlaşması imzaladı. East-Med adlı boru hattı projesinin finansmanı için bir yıla ihtiyaç duyulduğu kaydedilen haberde, boru döşeme işleminin ise 5 yıl süreceği ifade edildi. 

 

 

“FİNANSÖR YOK” 

Boru hattının inşaatında teknik ve finansal güçlüklerle karşılaşılacağı belirtiliyor. Gelecek hafta AB'nin onayına sunulması beklenen anlaşmanın, Şubat 2019'da onaylanabileceği değerlendiriliyor. Yıllık 20 milyar metreküplük kapasiteye sahip olacak hattın inşası için gerekli yatırım miktarı, yaklaşık 7 milyar dolar olarak hesaplanıyor. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, “Boru hattının, yalnızca İsrail'de keşfi yapılmış gaz rezervlerinden elde edilecek doğalgazla doldurulabilmesi mümkün görünmüyor” dedi.

 

 

YORUMLAR 56
  • werty 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyayı sömüren bi ülke aptal ve böyle birşey yaptı öylemi bizimle dalga geçiyorlar
    Cevapla
  • antepli.v 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi safdışı etmek için şer üçgeni parayıda bulur ama asdarı yüzünden pahalı olaçağı belli onların ne yaptığı önemli deyil önemli olan bir an önçe o bölgede bizim gazı bulmak bunu başarırsak o hattan vaz gerçek bize Dönerler inşallah buluruz hükümetümiz bu konuda kararlı
    Cevapla
  • ankaradan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ne dersen de ama cok guzel bi fikir
    Cevapla
  • Hamza 5 yıl önce Şikayet Et
    Israilin finansörü Trump ve suudi arabistan
    Cevapla
  • şüpheci 5 yıl önce Şikayet Et
    Diyelim ki, gaz var. İsrail linin dünyaya vermek istediği tek gaz, hardal gazıdır. Ortaklık vs. hikaye. Onlara göre; 'En iyi ortak, ölü ortaktır'. İsrail li eğer muhtaç birine gaz verecekse; önce tehdit eder, sonra da bombalar. Eğer köleleştirebilirse, sonra gaz verir. Sonunda muhtaç taraf şanslıysa, hardal gazı yerine doğal gazı alabilir. Dünyanın artık uyanması lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle