Bir teşekkürü Suudilere yetti

Tüm dünyada Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle Suudi Arabistan'a tepki yağarken ABD Başkan Donald Trump'tan Suudi Arabistan'a petrol fiyatları nedeniyle teşekkür gelmesi ardından Suudi Arabistan petrol vanasını daha da açtı.

Bir teşekkürü Suudilere yetti
Bir teşekkürü Suudilere yetti
GİRİŞ 26.11.2018 14:24 GÜNCELLEME 26.11.2018 14:24
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan'ın petrol üretimi günlük 11,2 milyon varile çıkarak rekor seviyeye yükseldi.
 
Böylelikle Suudi Arabistan'ın petrol üretimi 80 yıl önce ilk petrolünü çıkarmasından bu yana en yüksek seviyesine tırmanmış oldu.
 
Bu yıl 86 dolar seviyelerini gören Brent petrol, Trump'ın baskılarının da etkisi ile 59 dolara kadar gerilemişti. Brent petrol bugün ise 60 dolar civarında seyrediyor. 
 
TEŞEKKÜR ETMİŞTİ
 
Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin Suudi Arabistan’la ilişkilerini sürdüreceğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan’a teşekkür de etmişti. Trump daha önce twitterdan yaptığı açıklamada, “Petrol fiyatları düşüyor. Bu harika. Sanki Amerika ve dünya için büyük bir vergi indirimi gibi. Keyfini çıkarın. Ücretler 82 dolardan 54 dolara düştü. Suudi Arabistan’a teşekkürler. (Fiyatları) Daha da düşürelim” ifadelerini kullanmıştı.

YORUMLAR 1
  • hasan tahsin 5 yıl önce Şikayet Et
    DÜŞÜK PETROL YÜKSEK KUR tam abd nin istediği gibi. petrolü ucuz al stokla ve kendi petrolünü çıkartma. ortadoğuda petrol bitince tek hakim sensin. güzel bir strateji.
    Cevapla