Kritik hamle! Türkiye'ye boyun eğecekler

Fatih sondaj gemisinin Akdeniz'e inmesiyle panikleyen Güney Kıbrıs, Yunanistan ve Mısır ortak tatbikata başladı. Emekli Tuğgeneral Erenel, Ankara'nın elindeki kozlara dikkat çekti.

Kritik hamle! Türkiye'ye boyun eğecekler
Kritik hamle! Türkiye'ye boyun eğecekler
GİRİŞ 26.11.2018 09:17 GÜNCELLEME 26.11.2018 12:25
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Fatih sondaj gemisinin sulara inmesiyle Akdeniz ısındı. Türkiye'nin doğalgaz ve petrol aramasından rahatsız olan Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY), Yunanistan ve Mısır'la birlikte Girit adasında 'Medusa-7' adı verilen ortak tatbikata başladı.

 

 

Gelişmeleri yorumlayan emekli Tuğgeneral Doç. Dr. Fahri Erenel, "Tek taraflı münhasır bölge ilan eden Güney Kıbrıs, tatbikatlar yaparak faaliyetlerini meşrulaştırma çabası içinde" dedi. Yaşananların Doğu Akdeniz'deki enerji mücadelesinin bir ayağı olduğunu belirten Erenel, "Bu süreçte tatbikatlar Ege'de aynı gruplar arasında gerçekleşti. İsrail, Yunanistan, Mısır ve Güney Kıbrıs Türkiye'ye karşı bir cephe oluşturdu. Oyunun kurucusu ABD, Fransa da oyuna katıldı. İngiltere zaten bölgede. Amaç, çıkacak doğalgazı Türkiye'ye kaptırmadan Avrupa'ya ulaştırmak" dedi.

Türkiye'nin elindeki mevcut gücü dengeli bir şekilde kullanarak gerekli cevapları verdiğini anlatan Erenel, "Bu küçük oyunlara en büyük cevap Türk Akımı projesi oldu. Avrupa, Osmanlı'dan bu yana bu bölgede üstünlük kurmak istiyor. O yüzden bölgedeki sıcaklık devam edecek. Bölgedeki oyunda Türkiye’nin en büyük kozu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’dir. Kimse devlet olarak tanımasa da Türk Akımı'nın hayata geçmesiyle beraber mutlaka boyun eğecekler" şeklinde konuştu.

 

 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 5
  • bekir 5 yıl önce Şikayet Et
    Nijerya petrolü NİJER nehrinin deltasında bulundu Karadenizde Yeşilırmak ve Kızılırmak deltalarından muhakkak sondaj yapılmalı
    Cevapla
  • isar 5 yıl önce Şikayet Et
    coook gec kaldik. ya arkadas gerekiyorsa bir kac tane daha alinsin parasini biz veririz
    Cevapla
  • 57.Alay 5 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye 2023 ve sonrasi icin buyuk oyunu kurmaktadir.durumu anlayan hacli gucleri ise sinsi oyunlarini devreye sokmaktadir.insallah Reis onderliginde o gunleri gormek nasip olacak.ama 2023 e kadar her oyunu deneyecekler.hazirlikli olmak lazim S400 ve rusya ile iran in stratejik ortakligi onemli.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalizmin şimarık çocuğu olan Yunanistan'a yine destek verilmektedir. Zira "Ortadoğuda Üst Aklı dinlemeyen Türkiye'nin Yunanistanla dalaştırılarak 2 cepheli savaşa zorlanmaktadır. Kıbrıs güneydoğu "petrol/doğalgaz yatakları" konusunda İsrail, Mısır ve Yunanistan arasında Türkiye'ye karşı ittifak oluşturulmuştur...!!Kıbrıs Türklerindeki yaşlıların ağlamaklı şekilde " bir savaş çıkarsa bizi kurtarmaya kaç dakikada gelirsiniz?" soruları yanında kıblesini AB'ye çevirmiş politikacı ve gençlerin "Türk askeri adadan gitsin, " vs konuşmaları dikkat ve ibretliktir!!???
    Cevapla
  • yakup 5 yıl önce Şikayet Et
    hepsi bir gün boyun egecek insAllah o günleri görmek nasip olacak
    Cevapla