Bakan mektup yazdı, öğrenciler söz verdi

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "Doğa bekçiyle değil, çocukların sevgisiyle korunabilir" ifadelerinin yer aldığı kartla çeşitli hediyeler yolladı. Sürprize mektupla yanıt gönderen öğrenciler, doğayı ve hayvanları koruyacaklarına dair söz verdi.

Bakan mektup yazdı, öğrenciler söz verdi
Bakan mektup yazdı, öğrenciler söz verdi
GİRİŞ 25.11.2018 12:58 GÜNCELLEME 25.11.2018 12:58

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile Enerjisa iş birliğinde yürütülen proje kapsamında öğrencilere, "Doğa bekçiyle değil, çocukların sevgisiyle korunabilir" ifadelerinin yer aldığı kartla çeşitli hediyeler yolladı. Sürprize mektupla yanıt gönderen öğrenciler, doğayı ve hayvanları koruyacaklarına dair söz verdi.

Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü ile Enerjisa iş birliğinde, çocukları yaşadıkları doğaya faydalı bireyler olarak yetiştirmek amacıyla tabiat konusunda bilgilendirme çalışmaları yürütülüyor. Üç yıldır devam eden ve gelecek yıllarda da uygulanması planlanan projeyle bugüne kadar yaklaşık 12 bin çocuğa ulaşıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de proje kapsamında öğrencilere hem eğitimöğretim yıllarını kutlayan hem de üzerinde "Doğa bekçiyle değil, çocukların sevgisiyle korunabilir" ifadesinin yer aldığı kart gönderdi.

Ankara, Uşak, Manisa, Siirt, Gümüşhane, Konya, Bayburt, Trabzon, Denizli, Kırıkkale, Erzincan, Rize, Batman, Adana, Artvin ve Afyonkarahisar'ın dezavantajlı bölgelerinde eğitim gören öğrencilere kartla birlikte eğitim hayatlarında kullanabilecekleri, aynı zamanda tabiata, yaban hayatına dair bilgilerin de üzerinde yer aldığı, defter, çanta, kırtasiye malzemesi gibi hediyeler de verildi.

ÖĞRENCİLERDEN MEKTUPLA YANIT

Proje kapsamında hediye gönderilen okullardaki öğrencilerden geri dönüşler de oldu. Denizli-Acıpayam'daki yatılı bölge okulunda okuyan çocuklar, yazdıkları mektuplarla hediyelerden dolayı teşekkürlerini iletti. Öğrencilerden bazıları, mektuplarında, çanta ve benzeri eşyaları olmadığını belirterek, hediyeler dolayısıyla çok mutlu olduklarını belirtti. Ağaç kesenleri uyaracaklarını ve itiraz etmeleri durumunda internetten şikayette bulunacaklarını vurgulayan öğrenciler, hayvanları ve doğayı koruyacaklarına dair de söz verdiler.