Yeni dönem başlıyor! Tam 2 milyar TL...

MR ve tomografi çekiminin kamuya yıllık maliyeti yaklaşık iki milyar lira. Bu nedenle Sağlık Bakanlığı yeni bir uygulama başlattı, görüntüleme sonuçları doktorlar arası paylaşıma açıldı. Böylece bir hasta için defalarca MR çekilmesinin önüne geçildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan çalışmanın detayları anlattı.

GİRİŞ 23.11.2018 13:54 GÜNCELLEME 23.11.2018 14:10
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

MR ve tomografinin devlete yıllık maliyetinin 1.7 milyar lira olduğunu belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bu nedenle MR ve tomografiye kontrol mekanizması geleceğini açıkladı.

 

 

Sağlık muhabirleriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Hastalara çok MR çekildiği konusunda eleştiriler var" anımsatması üzerine, "Bir ay önce başladığımız bir uygulama var. Görüntü paylaşımı yapılarak mükerrer, tekrarların önüne geçmek istiyoruz. Sadece görüntü paylaşımında yüzde 230 talebin azaldığını gördük. MR ve tomografinin standartlarını belirleyeceğimiz bir dönem olacak. MR ve tomografinin (özel, kamu, üniversite hastaneleri dahil) bize maliyeti 1.7 milyar lira" dedi.

Hürriyet'ten Meltem Özgenç'in haberine göre Koca, sözlerine şöyle devam etti:

"Bizim 21 tane üniversiteyle işbirliği, birlikte kullanım protokolümüz var. Sağlık bilimleri üniversitemizle de 53 hastane işbirliği içinde. 21 üniversitenin hastanesi, Sağlık Bakanılığı’nın eğitim araştırma hastaneleri aynı zamanda. Bundan böyle hastanede üniversitenin var olan kadrosuyla, personeliyle ayrıca eğitim dahil olmak üzere performansı belirleyip yeni dönemde sözleşmeye geçiyoruz. En geç üç ay içerisinde geçiyoruz. Yeni dönemde bu hastanelerimizde asgari yapması zorunlu olan eğitim katkısı (asistandan profesöre kadar) dönemine giriyoruz. Yaptığı yayınlar da performansa bağlanacak. Kadroları üniversitede kalacak ama hastanede çalışma esası net olmayan kişiler bunlar. Bundan böyle şehir hastanelerinde sadece bir üniversite ile işbirliği içinde olunmayacak. Örneğin beyin cerrahisi bölümü Ankara Tıp ve Hacettepe işbirliğinde yürütülebilir."

 

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 3
  • pusula 5 yıl önce Şikayet Et
    peki hastalığın aylık gerilemesi yada ilerlemesi yeni mr, tomografi olmadan nasıl değerlendirilecek?
    Cevapla
  • Rasi 5 yıl önce Şikayet Et
    Nihayet yaaaaaaaaaaaaaaa
    Cevapla
  • haberci 5 yıl önce Şikayet Et
    geç kalınmış güzel bir uygulama. zaman kaybı da önlenmiş olur
    Cevapla