Hepsi böyle izledi! Hurdadan silah

Kırıkkale'de kamu kurum ve kuruluşlardan toplanan hurdalar, Makine Kimya Endüstrisi'ne (MKE) ait fabrikalarında ham madde olarak değerlendiriliyor.

Hepsi böyle izledi! Hurdadan silah
Hepsi böyle izledi! Hurdadan silah
GİRİŞ 22.11.2018 11:01 GÜNCELLEME 22.11.2018 14:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kırıkkale Valisi Yunus Sezer, Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumuna ait Hurda İşletme Fabrikası, Barut Fabrikası, Ağır Silah ve Çelik Fabrikasında incelemelerde bulundu. MKE Hurda İşletme Müdürü Abdülvehap Algan, hurda sahasında İşletmenin faaliyetleri hakkında Vali Sezer'e bilgiler aktardı. Algan, Savunma Sanayi için üretim yapan MKE Kurumlarına ait fabrikaların ham madde ihtiyaçlarını karşılamak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşların hurdalarını toplayıp, bu hurdaların tasnif ve değerlendirmesini yaptıklarını ve 550 bin ton kapasitelerinin olduğunu ifade etti.

 

 

Hurdalar silaha dönüşüyor

Vali Sezer ise, “Fabrikayı gezerken bir kez daha gururlandım. Burada çok değerli bir hizmet yapıyorsunuz. Mehmetçiğin elinde sizlerin ürettiği silahlar var. Yaşadığımız coğrafya, zor bir coğrafya. Bu nedenle sürekli mücadele etmek ve diri kalmak zorundayız” dedi.

 

 

Hurdalar silaha dönüşüyor

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • KIRKiKi 5 yıl önce Şikayet Et
    anadolunun göbeğinde demir çelik endüstrisi saçma liman kentlere yapılır ama küçük tonajlı fabrika o bölgenin hurdasıyla idare eder anca.
    Cevapla
  • Erdoğan 5 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede üretim gün geçtikçe daha iyiye gidiyor
    Cevapla
  • Tuzlalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Makina kimya alması gereken hurda araçları son dört senedir almıyor ötv indirimi alamıyorum aracı hurdaya teslim edemediğimden
    Cevapla