Bakan'dan müjde! Mezun olana iş garantisi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Sanayi Doktora Programı ile ilgili "33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı" dedi. Varank, "Bursiyerlerimiz mezun olduktan sonra iş arama zahmetine girmeyecek" müjdesini de verdi.

Bakan'dan müjde! Mezun olana iş garantisi
Bakan'dan müjde! Mezun olana iş garantisi
GİRİŞ 20.11.2018 17:01 GÜNCELLEME 20.11.2018 17:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Sanayi Bakanı Mustafa Varank, Sanayi Doktora Programı'na ilişkin, "33 üniversitenin, 77 farklı sanayi kuruluşuyla yaptığı iş birliği projeleri desteklenmeye hak kazandı. 120 farklı proje aracılığıyla sanayinin ihtiyaçları doğrultusunda 517 doktora öğrencisi yetiştirilecek. Hedefimiz 500 doktora öğrencisiyle başlamaktı. Fakat nitelikli talep karşısında daha fazla öğrenci ve sanayicinin bu imkandan faydalanmasını istedik.

 

 

3 YIL BOYUNCA DESTEK SAĞLAYACAĞIZ

Bakan Varan, "Programın en cezbedici kısmıysa, doktora sonrası istihdam. Bu öğrencilere doktoraları bittikten sonra sanayi sektöründe istihdamları için 3 yıl boyunca destek sağlayacağız. Bursiyerlerimiz mezun olduktan sonra iş arama zahmetine girmeyecek, doktora yaptıkları alanda istihdam edilecekler. Böylelikle sanayide nitelikli bilgiyle katma değerli üretimin gerçekleşmesini sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR 2
  • hüsam 5 yıl önce Şikayet Et
    hala müdür yetiştirmekten bahsediyorsunuz ama türkiyenın nitelikli elemene ihtiyacı var. sanat okullarına asılın bence...
    Cevapla
  • Profe 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee, devamı yok mu?
    Cevapla