Ethereum`un kurucusundan Türkiye şaşkınlığı

14 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ethereum`un kurucusu Vitalik Buterin`in Twitter üzerinden Türkiye ile ilgili yaptığı paylaşım Türk kripto para yatırımcıları arasında büyük yankı yaptı.

Ethereum`un kurucusundan Türkiye şaşkınlığı
Ethereum`un kurucusundan Türkiye şaşkınlığı
GİRİŞ 20.11.2018 11:19 GÜNCELLEME 20.11.2018 11:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ING Uluslararası Araştırma tarafından Ağustos ayında yapılan araştırmada Türklerin Avrupa'da en çok kripto paraya sahip yatırımcılar olduğu ortaya çıkmıştı.
 
Türk yatırımcıların kripto paralara olan bu yoğun ilgisi 14 milyar dolarlık piyasa değeri ile dünyanın en büyük üçüncü kripto para birimi Ethereum'un kurucusu Vitalik Buterin'in de dikkatinden kaçmadı.
 
Buterin attığı tweette, "Son zamanlarda benimle ilgili paylaşımlarda Türkçe yazılmış birçok yanıt görüyorum. Biri bana açıklayabilir mi? Özel bir şeyler mi dönüyor, yoksa Türkiye'de henüz iletişime geçmediğim büyük bir kitlemiz mi var?" dedi.
 
Bu tweet üzerine bir Türk kullanıcıdan gelen "Eğer Türkçe bilmiyorsan, gelen yanıtların Türkçe olduğunu nasıl biliyorsun?" şeklindeki soruya ise Buterin'in yanıtı, "İstanbul havalimanında bulundum. Bu nedenle biraz aşinayım. Gerçi hatırladığım tek kelime 'kapılar' ama olsun bir yerden başlamak gerekiyor" şeklinde oldu.
 
Öte yandan kripto paralarda son zamanlardaki düşüş bugün daha da hızlandı. Bitcoin bugün 4.656 dolara kadar gerileyerek 5 bin doların da altını görürken Ethereum şu sıralar yüzde 13'e varan büyük düşüşle 141 dolardan işlem görüyor.

 

 

YORUMLAR 2
  • Yorumcu 5 yıl önce Şikayet Et
    Etkileşim mi var sadece :) sana neler diyoruz bir bilsen 3100 gibi aldığım 30 adet eth :) yaklaşık 95 bin vergi ve komisyonla şuan karşılığı 16 bin sadece bana ait olan bunun gibi en az bire bir tandığım forumlarda 100 kişi var 5 bin tl den 1,5 bin tl ye kadar yaklaşık 5 bin adet eth olduğunu düşünseniz içlerinden biri sadece 700 tane almıştı :)
    Cevapla
  • esax 5 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar birden bu işi yaygın ticarete boşuna dökmediler. Yeni sermaye girişi gerekiyordu. Kendi içinde birbirine kağıt al sat yaban dünya bankaları en son dünya ekonomik krizinin desebebi idi. Şimdi birbirlerine al sat yapa yapa şişmiş bu paralara dışardan kaynak bulmaları gerekiyordu. Dünya bankalarının imkanı yoktu. Krizi birilerine yükleyemediler iflaslar başladı. Kriptocuların krizini yükleyecekleri kimseler ise var. Akıllı davranın paranızı zamanında çekin. Sanal işler ile reel işler farklıdır.
    Cevapla