ASRİAD Samsun Şubesi dualar eşliğinde açıldı

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD)’nin Türkiye genelindeki 22’nci şubesi olan Samsun Şubesi, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ve ASRİAD Başkanı Adnan Danışman’ın katıldığı görkemli bir programla açıldı.

ASRİAD Samsun Şubesi dualar eşliğinde açıldı
ASRİAD Samsun Şubesi dualar eşliğinde açıldı
GİRİŞ 20.11.2018 10:52 GÜNCELLEME 20.11.2018 10:52

Açılışa ayrıca Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Tokar’ın yanı sıra ASRİAD Samsun Şubesi Başkanı Furkan Okudan ile ASRİAD Genel Başkan Yardımcıları İsmail Keleş, Sıtkı Abdullahoğlu, Cemil Yıldız, Hüseyin Yılmazer, Nesim Ayyıldız ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kalyoncuoğlu, Veysel Yakşı, Mevlut Yener, GençASRİAD Başkanı Yusuf Turan, Gençlik Kolları Başkan Yardımcıları M.Ali Özdemir, Samet Özdemir ve Tekstil Komitesi Başkan Yardımcısı Mehmet Tekin ile çok sayıda misafir katıldı. 

ASRİAD Samsun Şube açılışında bir konuşma yapan ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, “Katma değeri yüksek ürünler üreterek kişi başına düşen milli gelir barajını 10 bin doların üzerine çıkarmalıyız. Bunu başaracak potansiyel ve altyapı ülkemizde mevcuttur. Yeter ki inanalım ve çalışalım” diye konuştu.

Ülkemizin çiçeği burnunda bir işadamları derneği olan ASRİAD’ın Samsun ve ülkemiz ekonomisi ile ASRİAD Samsun Şube mensuplarına çok özel katkılar sağlayacağına olan inancını dile getiren ASRİAD Başkanı Danışman konuşmasında özetle şunları söyledi:

“ASRİAD, kuruluşu üzerinden henüz bir yıl geçmemiş olan işadamları derneğidir. Ülkemizin, özellikle ekonomide çok fazla ihtiyacı olan bir temel konuyu yani nitelik konusunu milletimizin gündeminde tutmak, gücümüz oranında çözümüne katkı vermek ve gerektiğinde bu alanlarda inisiyatif almak üzere böyle bir sivil girişim oluşturmuş bulunuyoruz. Temel sloganımızı da “Önce Nitelik” kelimeleriyle kavramsallaştırdık. Bu kavram bizim yol haritamızın sancağı oldu. Ekonomide hakkaniyetle iş yapmak ve işi sürdürülebilir kılmak, hayati derecede önemlidir. Manayı ve maddeyi birlikte düşünmektir. Geçmişi ve geleceği birlikte yoğurmaktır. Ekonomiyi ve ahlakı birlikte taşımaktır. Üretimi, tüketimi, rekabeti tasarlarken, çevreyi de, insanı da ve geleceği de hesaba katmaktır. Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) işte bu yaklaşım, bu niyet, bu duygu ve düşüncelerle vücut bulmuş bir işadamları örgütüdür”

Ülkemizin son 15 yıllık süreçte bazı kabuklarını kırdığı, önemli bir kısım atılımlar yaptığı ve özellikle altyapı anlamında sorunlarını büyük oranda çözdüğünü dile getiren ASRİAD Başkanı Danışman, buna karşın gerçek bir ekonomik rekabet ve kalıcı bir gelişme için, gerekenleri yapma noktasında ülke olarak henüz yeterli bir seviyede olmadığımızın altını çizdi.

Ticaret Savaşları Kabul Edilemez Çılgınlıklardır

ABD Başkanı Trump’ın izlediği politikanın kısa vadede ABD’nin işlerine yarasa da uzun vadede zarar vereceğini dile getiren ASRİAD Başkanı Danışman, İran’a konan ambargonun bir talihsizlik olduğunu, Dünya Ticaret Örgütü’nün kurallarının hiçe sayılmasının ve petrol ile dövizi tehdit aracı haline getirmenin ise uzun dönemde ABD’ye de zarar vereceğini belirtti.

ABD’nin İslam alemini manipüle etmeye çalıştığının altını çizen Danışman, bunun sonucunda ortaya çıkan Reaksiyon çarpanını kuantum bilgisayarların bile hesaplayamayabileceğini belirtti.

Hükümetin yeni büyüme programları çerçevesinde, rekabetçi alanlara daha fazla odaklanması gerektiğini belirten ASRİAD Başkanı Adnan Danışman, seçilmiş ve katma değer potansiyeli yüksek sektörlere teşvik uygulanması gerektiğini dile getirdi.   

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin ise başta belediyeler, işadamları olmak üzere herkesin öncelikli amacının Samsun’un kalkınması ve gelişmesi olması gerektiğinin altını çizdiği konuşmasında; “Samsun, potansiyelleri bakımından çok büyük bir şehir. İşadamları anlamında da birçok dernek var ama ben inanıyorum ki Samsun’da herkesin yapacağı bir iş var. Samsun’un sorunlarını inşallah iş adamları ve Belediye Başkanları hep birlikte ortak akılla çözeceğiz. Çünkü iş adamlarımız adına kurulan bütün derneklerimiz kendi adına bir çalışma yapacaktır ve bizlerin önüne önerilenleri getireceklerdir. Bizim de belediyeler olarak tabii ki arkadaşlarımızın getireceği önerilere çözüm yollarına kapalı olmamamız gerekir. Önemli olan Samsun için bir şeyler yapmaktır. Neticede bütün gayretimiz Samsun’un kalkınması ve gelişmesi adına olacaktır” diye konuştu.

Konuşmalar sonrası ASRİAD Samsun Şubesinin açılış kurdelesi dualar eşliğinde ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe belediye başkanları ve ASRİAD Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla kesildi.